Norsk
Gamereactor
forspill
Total War: Arena

Total War: Arena sin åpne beta

Vi har trampet gjennom slagmarkene med Hannibals elefanter.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tidligere denne uken var vi heldige nok til å bli invitert til snødekte Paris for å være vitne til annonseringen av Total War: Arena sin åpne beta som starter 22. februar. Her fikk vi selvsagt en drøss med informasjon som kan være greit å vite.

HQ

Den åpne betaen vil by på mye mer innhold enn den lukkede gjorde i fjor. Her snakker vi om nye kart, tilpasningsmuligheter og mye mer. Derfor har de også sett seg nødt til å nullstille all fremgangen de som allerede har prøvd spillet har oppnådd. Som en kompensasjon for dette vil alle som allerede har spilt en del timer få 500,000 erfaringspoeng, 250,000 Silver og noen unike ting å pynte skjoldet ditt med. Man må vel uansett kunne si at høydepunktene i den åpne betaen er en ny faksjon og to nye kommandører. Den nye faksjonen er den nordafrikanske bystaten Karthago, noe som betyr at romerne, grekerne og barbarene nå også vil kunne få se en ny enhet: krigselefanter.

Med det i tankene klarer du kanskje å gjette hvem en av de nye kommandørene er også. Smått legendariske Hannibal og den mindre kjente broren hans, Hasdrubal. Disse vil selvsagt ha særegne ferdigheter du kan utnytte på ulike måter. Creative Assembly ønsker blant annet å minne oss på hvordan Hannibal førte hæren sin over Alpene og inn i Italia, så den grunnleggende ferdigheten hans heter "Forced March". Denne lar deg flytte enheter raskere på bekostning av moralen. I tillegg har han "Determination" og "Ad Portas" som fokuserer på å øke angrepsstryken og forsvaret ditt når enhetene dine er i en god posisjon. Hasdrubal fokuserer på sin side mer på å støtte andre spillere. "Deep Pockets" styrker angrepet og forsvaret til vennlige enheter, mens "Bribe" minsker moraler, angrepet og forsvaret til fiender.

Dette er en annonse:
Total War: ArenaTotal War: ArenaTotal War: Arena

Enhetsoppbygningen tar inspirasjon fra Hannibals reise gjennom Iberia (Spania), gjennom de sørlige delene av Gallia, Alpene og til slutt med femten år i Italia. Du vil derfor starte med sverdstyrker fra Spania, hoplitter fra Hellas og lett utstyrt kavaleri fra Numidia i de laveste nivåene. Når du er rundt nivå V og VI vil krigselefantene og infanteri fra Gallia bli tilgjengelige, siden de da slo seg sammen med Hannibals hær i håp om å bli kvitt den romerske okkupasjonen en gang for alle. De høyeste nivåene kommer så med veteraner fra slagene ved Trebia og Carrhae, samt en miks av kavaleri fra Numidia og barbariske krigere. Dette synes jeg er en fin måte å tilnærme seg oppbyggingen på i et historisk spill, så forhåpentligvis fortsetter de med dette.

Elliott Locke, "lead battle designer" for TW: Arena, fortalte oss at de valgte Karthago siden denne faksjonen tilfører flere unike spillestiler til spillet, hvor krigselefantene selvsagt er den største grunnen til dette. Tanken bak denne enheten er å gi oss noe som både er enkelt å håndtere, og som virkelig kan påvirke kampene om brukt riktig. Utviklerne vurderte om hver enhet skulle være alt fra én til åtte elefanter, men jo flere de hadde jo vanskeligere ble de å håndtere. Vi vil si oss enig, for vi fikk selv se hvor mye skade en ensom elefant kan gjøre mot flere enheter. Den gjør ikke bare mye skade, men er også veldig vanskelig å drepe om du ikke har enheter med kastespyd eller piker.

Dette betyr uansett ikke at de er uovervinnelige. Bruker du dem ikke rett vil det bare ta noen sekunder før de dør. Det er fem elefantenheter tilsammen, og det starter med Surus på nivå V. Den ensomme krigselefanten var Hannibal sitt favorittdyr, og var hardført nok til å overleve ferden over Alpene. Nivåene fra VI til og med X har sine egne elefanter som er oppkalt etter guder de tilba i Karthago, hvor nivå X sine "Baal" og "Tanit" kan storme gjennom store styrker og senke moralen til fiender med trompetlyder.

Dette er en annonse:
Total War: ArenaTotal War: Arena

Betaen vil også ha et nytt kart kalt "Teutoburg Forest". Dette er skogen hvor det berømte slaget mellom Arminius og tre romerske legioner, som ble ledet av Proconsul Varus. Kartet byr på fire akser vi kan angripe fra, og de mørke omgivelsene gir rom for å virkelig overraske fienden. Creative Assembly ønsker nemlig at nye kart også skal gi nye gameplay-muligheter. Dette ser vi også i det nye Passage of Augustus-kartet, hvor spillerne nærmeste har en "kongen på haugen"-kamp siden basene er såpass nærme hverandre. Slik slipper de å bare pøse på med nye moduser, og kan i stedet la kartene bare vektlegge andre ting. Da splittes ikke spillerbasen, men alle får uansett varierte opplevelser.

I tillegg til dette kommer betaen med 21 nye ting vi kan spise og drikke for å styrke troppene våre, og kosmetiske gjenstander for å gjøre enhetene våre mer personlige. Maten kan kjøpes for enten 2,750 i sølv eller 25 gull, og vil da gi oss fordeler i én kamp. For eksempel vil "Anath Blessing" styrke angreps- og forsvarsferdighetene våre, mens "Blinders" vil gjør at enhetene våre ikke blir demotivert like raskt. De kosmetiske gjenstandene kan på sin side bare kjøpes med gull, og kan bare brukes på kompatible enheter (slik som kamuflasjer fungerer i World of Tanks).

Utenom de veldig synlige endringene, blir vi også fortalt at de har gjort noen justeringer som skal gjøre at spillet kjører bedre på svakere PC-er. Særlig folk som spiller på en integrert Intel-GPU skal kunne se en veldig stor forbedring i forhold til hvordan det var for noen oppdateringer siden. Frem til nå har fokuset vært på å levere en stabil og optimalisert opplevelsen når betaen starter, men utviklerne lover at de har planer for å oppgradere grafikkmotoren etter hvert også.

Total War: ArenaTotal War: Arena

Til slutt fikk vi muligheten til å spørre om hvilke planer de har for faksjoner og enheter i fremtiden. Da gjorde de det klart at vi vil få flere faksjoner, men ingen de er villige til å snakke om for øyeblikket. Tanken er jo å følge samme tankegang som med Karthago, nemlig at nye faksjoner, og kommandører, skal komme med unike ferdigheter og spillestiler, noe som krever finpussing. De er uansett villige til å si at det første som vil komme etter den åpne betaen er en ny barbar-kommandør som vil fokusere på bueskyting. Mer spesifikt sier utviklerne at vi kan forvente "en vestlig barbar fra antikken". Med tanke på at vi også har et kart kalt "Capitoline Hill" begynner vi å lure på om det er snakk om Brennus, den galliske lederen som styrtet romerne i 387 f.Kr. En annen vi er ganske sikre på kommer til spillet er Hannibals far, Hamilcar Barca. Mannen skal jo ha grunnlagt Barcelona og vært en genial taktiker. Når vi på toppen av det hele har sønnene hans må jo nesten dette bare skje?

Alt i alt vil vi si at dette er en meget passende tid for å åpne Total War: Arena til folket på. Implementeringen av Karthago og krigselefantene tilfører helt klart noe nytt og spennende. Innholdet i betaen viser at spillet fort kan bli et meget populært strategispill. Utviklerne har også en smart tankegang når det kommer til esport. De har nemlig ikke valgt å fokusere på det, men tar heller ting som de kommer. Foreløpig nøyer de seg med å håpe at Total War: Arena vil kunne spilles og føles friskt i utallige år fremover, for de har organisert studioet slik at de er klare til å tilby mye nytt innhold og oppdateringer de neste årene. Dette har altså potensiale for å klare det samme som World of Tanks. Høres dette interessant ut er det bare å slenge seg på betaen i neste uke, for dette kan bli noe stort.

HQ
Total War: ArenaTotal War: Arena

Relaterte tekster

0
Total War: Arena legges på is

Total War: Arena legges på is

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Total War: Arena har hatt åpne beta-tester dette året, men disse har tydeligvis ikke gått helt etter planen eller gitt ønsket resultat, for Creative Assembly har nettopp...

0
Klokken 16 på GR Live: Total War: Arena

Klokken 16 på GR Live: Total War: Arena

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Total War-utviklerneCreative Assembly og utgiver Wargaming sendte nylig Total War: Arena inn i en åpen beta, og i dagens utgave av GR Live skal vi forsøke oss som...



Loading next content