Norsk
Gamereactor
forspill
Lego Minifigures Online

Lego Minifigures Online

De lekne klossene går aldri av moten. Funcoms nyeste er et hopp fra konspiratorisk voksenunderholdning til lettbeint klossekamp. Vi har testet Lego Minifigures Online...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Funcom utvikler ikke bare Lego Minifigures Online. Funcom er Lego Minifigures Online. Det vil si, de har blitt det. Akkurat som en super-PC pakket inn i et stygt kabinett, har Funcom bosatt sin teknologiske kompetanse i et kvadratisk lagerbygg bak støyveggen til E18 på Maritim i Oslo. Her bygger de lego både i virkeligheten og digitalt. Det er spesielt å se utviklerlokalet til Funcom. Ikke på grunn av skjermer som drukner i rosa post-it lapper, stabler med bøker om algebra, kalkulus og programmering, priser fra Gullstikka eller Angry Birds-figurer i plysj, men fordi lokalet deres har blitt til Legoland. På avlukkene til utviklerene ligger det legofigurer i hopetall, en av brettdesignerene har en rad med figurer stående på skjermen sin. På et bord lenger bak i lokalet står det en meterlang legoutgave av Super Star Destroyer fra Star Wars. Verdilapp: 4000 kroner. Den hadde de alle vært med på å bygge. «Legofolka bare sender oss masse stæsj som vi kan leke med.»

Lego Minifigures Online

Lego er noe som har en helt tydelig målgruppe. Når man lager et spill i legoformatet er det helt klart at det skal fange barna. Den tydeligste utfordringen Funcom beveger seg inn på, rent etisk sett, er hvordan de skal utforme et massivt online rollespill som er myntet på den yngre generasjonen. Det er klart at det begrenser seg i form og interaksjon, og de må være veldig bevisste på valgene de tar. Apekattene man knerter i spillet ble for eksempel endret fra å reduseres til klosser, til å heller stikke av når de gikk tom for liv. Fordi et av barna som hadde testet spillet hadde sagt at apene ikke burde dø fordi aper ikke er slemme. Tigerene i spillet var det derimot greit med. Tigre er skumle.

Lego Minifigures Online er basert på Lego Minifigures fra virkeligheten. Lego Minifigures er et samlekonsept for lego, der man kjøper en pakke som inneholder en legofigur. Tilsammen kan man samle en hel del av disse. For de som husker dracoheads, eller samlingen av Pokémonkort, så er ikke dette helt ulikt. Det er disse miniatyrene man spiller som i spillet. Det som er den fiffige detaljen er at om man kjøper en pakke Lego Miniature i virkeligheten så får du en kode, slik at du kan låse opp denne figuren i spillet.

Dette er en annonse:
Lego Minifigures Online

Etter en kjapp omvisning i lokalet fikk vi sette oss ned, tre journalister og en utvikler for å få en omvisning i legoverdenen. Vi spilte gjennom en såkalt dungeon, der vi er fire stykker, som kjemper oss gjennom bølger med fiender før vi kommer til en bossfight mot slutten. Kontrolleren er veldig simpel. Du gjør et vanlig angrep med venstreklikk og et kraftangrep ved høyreklikk. Styringen foregår også med venstreklikk. Hele tiden under spillet kan man skifte mellom tre ulike legominiatyrer som du selv har valgt i din gruppe. Dette skiftet skjer umiddelbart, og det er et poeng at dette skal gå raskt slik at du kan sette sammen flere kombinasjoner fra ulike miniatyrer.

Underveis i spillet har jeg likevel problemer med styringen, noe jeg også så at mine medspillere hadde. Det vil si, ikke med selve vanskeligheten av det å styre en figur og trykke på to knapper (for det er veldig enkelt), men det at kontrolleren ikke var responsiv. Jeg kan anta at dette er en barnesykdom, at det er endringer som vil gjøre styringen sømløs, men akkurat underveis i testen så gjorde det opplevelsen betraktelig dårligere at det tok ett sekund fra jeg gjorde et trykk til det ble registrert på skjermen.

Lego Minifigures Online
Dette er en annonse:

Et av trekkplastrene for spillet er at det skal fungere på ulike plattformer. Funcom hadde en vane for å snakke veldig varmt om spillmotoren deres, DreamWorld, som skal flette opplevelsen på tvers av ulike plattformer. I realiteten betyr det cross-platform som Microsoft litt haltende en gang forsøkte mellom Xbox 360 og PC. Funcom skal få det til å fungere mellom, PC, iOS og iPads, slik at det skaper enkle forutsetninger for å ta del i spillet, både for foreldre og for venner.

Jeg husker jeg at jeg satte pris på spill som ga meg utfordninger da jeg var yngre. Min erfaring er at spill godt kan ha en del innhold og være utforskende. Jeg føler at Lego Minifigures Online undervurderer barns evne litt til å spille, for jeg savner litt mer dybde. Flere angrepskombinasjoner og angrepstyper, rett og slett mer interaksjon med spillverdenen, siden det i stor grad er det MMOer handler om. Spillet føltes repeterende, og at jeg selv etter den lille testen følte at jeg ikke hadde noe behov for å spille mer. Det å låse opp nye miniatyrer er et fint lite mål og hovedmotoren bak spillet, men det hadde vært enda mer spennende hvis hver enkelte miniatyr hadde en dypere spillbarhet.

Lego Minifigures Online

Når jeg til slutt spaserer ut av lokalet med litt snop og en Villa champagnebrus, sitter jeg derfor ikke helt med følelsen av jeg spiller et spill som er morsomt i lengden. Jeg beundrer Funcoms vilje og innsats i prosjektet, bare en kjapp titt på lokalet i seg selv viser hvor dedikerte de er. Spillet er både pent og stappet med referanser, både for barn og for voksne. Utvalget av miniatyrer er varierte, og opplåsningsmetoden er en fin drivkraft for spillet. Mest av alt savner jeg likevel dybde. Det trenger ikke være mye, bare noen flere knagger å henge drivkraften i spillet på, annet enn at man skal låse opp ulike miniatyrer. Det tror jeg både de yngre og de eldre hadde satt pris på.

Lego Minifigures OnlineLego Minifigures OnlineLego Minifigures OnlineLego Minifigures Online

Relaterte tekster

3
LEGO Minifigures Online entrer åpen beta

LEGO Minifigures Online entrer åpen beta

NYHET. Skrevet av Kenneth Flage

Det norske spillselskapet Funcom har nå åpnet dørene slik at alle kan prøve deres neste massive flerspillerspill Lego Minifigures Online. Byggelystne spillere kan gå til...

1
Lego Minifigures Online

Lego Minifigures Online

FORSPILL. Skrevet av Martin Sollien

De lekne klossene går aldri av moten. Funcoms nyeste er et hopp fra konspiratorisk voksenunderholdning til lettbeint klossekamp. Vi har testet Lego Minifigures Online...

3
Funcom inviterer til Lego-beta

Funcom inviterer til Lego-beta

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Etter The Secret World bestemte norske Funcom seg for å gjøre noe ganske så annerledes, og etter en stund presenterte de nettrollespillet Lego Minifigures Online....

8
Her er Funcoms store Lego-MMO!

Her er Funcoms store Lego-MMO!

NYHET. Skrevet av Kenneth Flage

Det har lenge vært kjent at Funcom har jobbet med et MMO-spill basert på Lego sine minifigurer. Nå har de endelig annonsert spillet på sine hjemmesider, og det ser...



Loading next content