Norsk
Gamereactor
nyheter
Star Wars Battlefront II

EA fjerner mikrotransaksjoner fra Star Wars Battlefront II

I alle fall midlertidig.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du må vel egentlig ha levd i en ekstremt isolert hule den siste tiden for å ikke ha fått med deg alt bråket rundt Star Wars Battlefront II sitt progresjonssystem. Det mange betrakter som mikrotransaksjonspress fikk EA og Dice til å senke prisene betraktelig tidligere denne uken, samtidig som de har sagt at de stadig vurderte flere endringer. Nå er disse endringene på en måte gjort, og de er slettes ikke små.

Utviklerne har nemlig snudd tvert om, og har nå fjernet spillet sin Crystals-valuta. Dette betyr enkelt og greit at mikrotransaksjoner nå er fjernet fra spillet. Du trenger ikke å hoppe i taket riktig enda, for dette er bare midlertidig. I pressemeldingen de har sendt ut står det følgende:

"Vi hører dere klart og tydelig, så vi skrur av alle kjøpsmuligheter i spillet. Vi vil nå bruke mer tid til å lytte, justere, balansere og fikse. Dette betyr at muligheten til å kjøpe crystals i spillet er avslått, og at all progresjon vil gjøres gjennom gameplay. Muligheten til å kjøpe crystals i spillet vil komme tilbake senere, men bare etter at vi har gjort endringer i spillet. Vi vil dele flere detaljer mens vi arbeider oss gjennom dette."

Nå har de altså fjernet et av de største ankepunktene jeg har i anmeldelsen min, så kanskje jeg må endre den når endelige endringene offentliggjøres. Systemet er jo uansett ikke feilfritt enda. Siden mange av forbedringene fortsatt er gjemt i loot cratene avhenger mye fortsatt av hvor heldig du er når du åpner dem. Som flere av dere har sagt i kommentarfeltet skulle jeg gjerne også sett all fremgangen vært knyttet til gameplayet, mens kosmetiske ting kan være i loot crater. Enkelte jeg har snakket med sier uansett at studioet jobber med flere mulige endringer. Noe av det de vurderer å endre er:

• Å gi oss større belønninger for gode prestasjoner i kamper, noe som igjen vil la oss kjøpe ting oftere.

• Endre på hvilke Star Cards som kan finnes i loot cratene.

• Å gjøre slik at ting som preger gameplayet utelukkende kan skaffes gjennom gameplay. Sjansen for dette skal uansett være liten, for både utviklerne og EA frykter at kosmetiske gjenstander ikke vil gi gode nok inntekter.

Hva synes du om dette valget, og hva håper du resultatet blir?

Star Wars Battlefront II

Relaterte tekster



Loading next content