Norsk
Gamereactor
nyheter

Norge 360 - Første utgave

En nyhetsspalte fylt med nasjonalromantikk, stavkirker, hallingdans og litt spill. Eller, kanskje mest spill.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
Norge 360 - Første utgave

Dette er en ny spalte hvor vi samler og presenterer litt ymse av hva som skjer i Spill-Norge. Det hender ofte at vi kommer over saker vi synes er himla interessante, men som kanskje ikke egner seg som en egen nyhetssak eller artikkel. Eventuelt så har vå vært litt treige på avtrekkeren og nyheten eller saken er ikke lenger aktuell, men fortsatt spennende. Så velkommen til første utgave av Norge 360, jeg håper du finner noe som fenger interessen!

(Jeg ville egentlig kalle spalten Norge Rundt, men tenk om jeg får NRK på nakken?!)

Vi begynner ganske langt nord, helt i Tromsø faktisk. Hvor et flunkende nytt spillselskap, Tellicherry Games, har fått 300 000kr i støtte fra NFI for å utvikle et spill satt til Nord-Norge kalt Hytten, eller The Cabin. Tellicherry Games består foreløpig av åtte ansatte, blant annet daglig leder Henriette Othelie Myrlund som tidligere har jobbet for EA/Playfish, en tidligere ansatt ved Snowcastle Games som har jobbet på Earthlock og Hogworld, og en BAFTA-vinnende manusforfatter som har tidligere har jobbet for BBC!

Ifølge Henriette Othelie Myrlund, som rapportert av itromso.no handler spillet om en slags oppdagelsesreise i Nord-Norge. Men man drar ikke ut i naturen, det er heller en slags selvreflekterende reise gjennom minner.

"Handlingen er satt til en langhelg på høyfjellet i Nord-Norge, hvor man gjennom øyene til en ung kvinne, som ubevisst har distansert seg litt fra familie og venner, gjenopplever gamle minner og finner tilbake til de verdiene som er viktige for henne. Hytten fungerer som en slags metafor for at ting forandrer seg over tid; både omgivelsene og hovedpersonen," avslører Myrlund.

Jeg gleder meg til å se hva de greier å få til!

Norge 360 - Første utgave
John Jamtli

Vi skal holde oss i Tromsø-området litt til. Her har Universitetssykehuset i Nord - Norge, ruspoliklinikken i Tromsø lansert en nettside kalt Spillsnakk.no. På denne nettsiden kan du ta tester som forteller deg om du er, eller er i faresonen for å bli avhengig av dataspill eller pengespill (disse må vel kanskje kombineres etter hvert hvis folk havner skikkelig på lootboks-kjøret). Skulle det vise seg at du eller noen du kjenner sliter med spillrelaterte-problemer får du muligheten til å snakke med en behandler om problemene dine. Behandlerene består av fagkyndig personell som psykologer, og man kan snakke med dem helt gratis, og helt anonymt.

Fra nettsiden deres:

"Spilling er en favorittaktivitet for mange. Det kan være spennende, sosialt og lærerikt, men det kan også bli problematisk.

Universitetssykehuset Nord-Norge driver dette nettstedet som gir anonym og gratis veiledning i hvordan du kan kontrollere spillinga."

Et utrolig bra og spennende tiltak, spør du meg!

Norge 360 - Første utgave
John Jamtli

Vi tusler litt lenger sørover og ender opp i Trondheim. Om bare et par uker kommer Score til å holde to konserter her, den 29. og 30. november, og jeg anbefaler på det varmeste å dra dit! Jeg var på Score sist det var i Oslo, og det var helt fantastisk! Hvis du ikke er overbevist kan du jo sjekke ut hvilke spill de har tenkt å fremføre musikk fra. Her er et lite utdrag fra nettsiden deres:

"Dette er tredje gang TSO tolker flere av spillsjangerens aller beste komposisjoner, og konsertene har trukket fulle hus. I dag er spillmusikken stadig oftere å høre også i konsertsalene. Score gir deg en mulighet til fordypelse i et kulturelt uttrykk uten tastatur og spillkonsoller, mobiltelefoner og iPod. Score tar deg med på en musikalsk reise i spillenes fortryllende verden. Kom og del en fantastisk musikkopplevelse. Med eller uten erfaring fra spillenes verden. Du får høre fra populære titler som Everybody's Gone to the Rapture, Sonic the Hedgehog, Final Fantasy VI, Conan Exiles, Battlefield 1, Halo, The Witcher 3, Bloodborne, Assassin's Creed IV/ Black Flag, Wing Commander, Secret of Mana, MegaMan, Horizon Zero Dawn, Final Fantasy VI."

Vi kommer snart til holde en liten konkurranse hvor premien er billetter til konserten! Så hold øynene åpne.

Norge 360 - Første utgave

Vi suser videre til Bergen, hvor Owlboy nylig har feiret ett år, og vi kunne rapportere spillet kommer til flere konsoller den 13. februar. PC-versjonen har også blitt oppdater med flere språk, og D-Pad Studio har sluppet hele soundtracket til Owlboy på Spotify. Gøy!

Og her i Oslo og omegn har det jo nettopp vært Spillexpo hvor store og små har kost seg med spill, esportskonkurranser, LAN og cosplay (Ikke jeg da, for jeg var så klart syk hele helga)

Krillbite har gitt ut en Enhanced Edition av Among the Sleep som er verdt å få med seg.

Og Funcoms The Park er nå en del av Humble Bundles #HumbleCarePackage hvor 100% av inntektene går til veldedighet.

Og Secret World Legends-samfunnet har også samlet inn ca 17 000 dollar til Children's Miracle Network Hospitals gjennom Extra Life i år.

Godt jobba, Funcom!

Norge 360 - Første utgave

Det var alt jeg hadde for denne gang. Kommer du over noe spennende i løpet av internettsurfinga di så tar jeg gjerne i mot tips!



Loading next content