Norsk
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Derfor fikk ikke Grand Theft Auto V utvidelser

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Rockstar offentliggjorde Grand Theft Auto V sa de at de hadde planer om å slippe historieutvidelser. Dette har ført til at millioner av spillere har holdt pusten i flere år, uten noen form for indikasjon på at det ville komme mer historie til spillet. Nå har vi fått en bekreftelse på teoriene om hvorfor.

Gjengen i Game Informer har nemlig fått tatt en eksklusiv prat med enkelte i det velkjente utviklerstudioet, og de har følgende å si om mangelen på utvidelser:

"Nei, det var egentlig ikke et bevisst valg, men bare noe som skjedde. Vi vil gjerne lage mer enspillerfokuserte utvidelser for spillene våre i fremtiden. Som et selskapet elsker vi enspillermoduser mer enn noe annet, og har uten tvil stor tro på det. Multiplayerspill har ikke en sjanse mot enspillerfokuserte spill når det kommer til historiefortelling og innlevelse. GTA V sin enspillermodus var helt enorm og veldig komplett. Det var tre spill i ett. Utgaven for de nyeste konsollen tok ett år av alle sin tid for å lykkes, samtidig som online-komponenten viste stort potensiale, noe som igjen krevde mye ressurser for å bygge videre på. På toppen av det hele har vi andre spill, og da særlig Red Dead Redemption 2. Kombinasjonen av disse tre faktorene førte til at vi ikke så nødvendigheten eller muligheten av å lage historieutvidelser, men det kan hende vi lager utvidelser for fremtidige spill. Vi i Rockstar vil alltid ha problemer med hvor mye vi får plass til i spillene våre siden vi er perfeksjonister, samtidig som det å lage enorme og komplekse spill tar opp mye tid og ressurser. Det er ikke alltid mulig å gjøre absolutt alt, men vi elsker fortsatt å lage enspillerfokuserte "open world"-spill mer enn noe annet."

Grunnen til at vi ikke får enspillerutvidelser til GTA V er altså som forventet en blanding av at Rockstar allerede har hatt hendene fulle med flere spill og at resten av tiden har gått med på GTA Online. Heldigvis utelukker de i alle fall ikke at kommende spill vil få enspillerutvidelser, så vi får se hva Red Dead Redemption 2 og Grand Theft Auto VI bringer.

Grand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...



Loading next content