Norsk
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft-messe fikk plass i Guinness rekordbok!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sist helg gikk Minecon-messen av stabelen i London. Som navnet antyder er dette en messe dedikert til det superpopulære Minecraft, og populariteten til det svenskproduserte byggespillet (som siden er blitt kjøpt opp av Microsoft) lot seg gjenspeile i besøkstallene.

Faktisk tok så mange som 10 000 besøkende turen til messen, noe som var nok til å sikre arrangementet en plass i den verdenskjente Guinness rekordbok. Dette er nemlig første gang så mange mennesker har besøkt en messe knyttet til ett enkelt produkt.

Til nettsiden VG247 kommenterer Stephen Daultrey, som er "Deputy Editor" for Guinness World Records Gamer's Edition, rekorden på følgende vis:

- Hvis en messe knyttet til spill i flere sjangere tiltrekker seg 10 000 fans er dette stort i seg selv. At et messe som er dedikert til ett eneste spill oppnår slike besøkstall er intet mindre enn forbløffende!

Til sammenligning hadde årets E3-messe i Los Angeles ca. 52 000 besøkende. På denne messen var imidlertid rundt 1600 spill representert, mens Minecon altså dreier seg om kun ett.

Nå venter vi bare på meldingen om at Minecraft blir verdens mestselgende spill. Det kan dog ta litt tid før dette skjer, da det er anslått at klassikeren Tetris er blitt lastet ned bortimot en halv milliard ganger til ulike formater gjennom årene. Minecraft ligger på sin side på ca. 70 millioner kopier foreløpig, fordelt over alle plattformene.

Minecraft

Relaterte tekster

MinecraftScore

Minecraft

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

En ekte spillperle som omfavner kreativitet og åpenhet. Minecraft er en uendelig lekeplass som vil gi deg et helt nytt forhold til firkantede klosser...



Loading next content