Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

Layers of Fear (2016)

Skrevet av: yosraz   2016-03-08

Jeg er enig i karakteren 8 på dette spillet. Jeg har vel bare spilt 40 minutter enda, men det er mer enn nok til å danne meg en mening om det. Spillet har god atmosfære og min egen fantasi fyller opp der det ikke sporentreks skjer noe. Rom som endrer form, en gråtende kvinne bak en låst dør og rotter som løper inn i peisen. Dette er bare noe av det som skaper atmosfære.

Anmeldere hos for eksempel PC Gamer, IGN US og Gamespot gjør et poeng ut av spillet ikke er så skremmende. I kommentarfeltene skriver en del personer at de ikke ble skremt eller at de forstod plottet ganske tidlig. Så bra for dem sier jeg bare. Jeg spiller for opplevelsens skyld. At jeg kan bli lettskremt av det som forstås som billige triks (jump scares) får meg til å tro at jeg lever meg inn i spillet.

"It feels a little disappointing, until you realise that there is one active monster in the game, and it's the one behind the keyboard".

Dette sitatet er hentet fra anmeldelsen hos Gamespot og kunne ikke ha vært mer riktig (se link nederst). Jeg har enda ikke fullført spillet, men skjønner raskt at kunstneren/maleren må ha mistet kontrollen og forstanden ganske kraftig. Som en psykose med 100% realitetsbrist og ingen skille mellom drøm og virkelighet. Hva han har gjort vil jeg vel få vite når jeg starter spillet igjen til uken.

Det er bra at det er meninger om spillet, men jeg tror at majoriteten er pubertale guttunger som kun spiller Call of duty og måler alt etter slike spill. Det er for mye fokus på framerates osv., men lite på hvordan den menneskelige psyken kan illustreres i spill. The Park er et spill jeg likte godt selv om det var kort. Siste bane der man går i "ring" en del ganger før man kommer seg ut er jo bare herlig. For meg handlet det om å trenge dypere lag for lag i det menneskelige sinnet med en solid dose freudiansk tenkning. Lag for lag kom det fortrengte, angstfremkallende og truende innholdet frem. Den sannheten man febrilsk prøvde å fornekte ble mer og mer reell, Og man kunne ikke flykte noen steder...

Slike spill er ikke for alle. For eksempel har Alien Isolation fått mye kritikk, men jeg er blant de som elsker spillet. Aldri har jeg følt angsten så sterk og klaustrofobisk at jeg måtte ta meg noen pauser i oppdraget The Quarantine. Og når man har fullført spillet så vil man spille en gang til for å oppleve den samme angsten fordi man kjenner seg så godt igjen.

Oppsummert er inntrykket mitt av Layers of fear godt og jeg er enig i karakteren som er satt på spillet. Eneste som kunne ha vært bedre er kontrollene, men utenom det fikk jeg den opplevelsen jeg håpet på.

http://www.gamespot.com/reviews/layers-of-fear-review/1900-6416355/

Samlet karakter: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10