Norsk
MEDLEMSANMELDELSE

The World Ends With You

Er du lei av den samme kjedelige settingen i rollespill? Det er vel bare så mange ganger man kan treffe på dverger, alver og drager før man går lei. Hvis svaret ditt på spørsmålet er ja har jeg gode nyheter til deg. Det finnes et spill som heter The World Ends With You og det bryter alle de gamle konvensjonene om hva et rollespill skal være.

Unikt er det første ordet som dukker opp i hjernen når jeg skal beskrive TWEWY. Utviklet av alles favorittrollespillutvikler (det var en munnfull) Square Enix i samarbeid med et selskap ingen har hørt om, kalt Jupiter. Disse folka har virkelig gjort en god jobb med å implenentere alle unike funksjonene som Nintendo DS besitter, for her brukes touch-skjermen, begge skjermene samtidig, online tjenester, til og med mikrofonen får en oppgave. Likevel kan du ta det med ro, lite av dette føles gimmicky.

Så hva er egentlig så unikt ved TWEWY? Vel, det er så mangt, men jeg kan starte med settingen. Handlingen foregår i Shibuya, et sted som finnes i den virkelige verdenen. I Tokyo, for å være presis. Stedet er kjent for å være en av de travleste og mest motesentrerte bydelene i byen. Her finner vi Neku, en kar som ikke liker andre mennesker særlig godt. Snarere tvert imot, han hater stort sett alt og alle rundt ham. Plutselig en dag våkner en veldig forvirret Neku opp midt i byen. En jente dukker opp og insisterer på å lage en "pakt" med ham fordi monstrene som også har dukket opp kun kan drepes ved at de samarbeider. Neku lider av hukommelstap (big surprise) og jenta forklarer ham at de er døde og at de befinner seg i "UG", en paralell dimensjon med den virkelige verden. Her blir plottet litt komplisert, men greia går ut på at de skal spille et spill for å finne ut om de er verdige nok til å komme tilbake til live. Musikken passer perfekt inn i settingen. Soundtracket føles veldig "hipt". Vanskelig å forklare, men hvis du tenker urbant og kult er det kanskje sånn musikken høres ut.

Jeg forventer generelt lite av japanske rollespill hva gjelder historie, karakterer og dialog, men jeg må si meg imponert over hvordan TWEWY har taklet det. Alle karakterene forandrer seg på en naturlig måte som gjør dem minneverdige og relaterbare. Døden er kanskje det beste som kunne skjedd Neku. Historien holder seg interessant i alle 20 timene det tar å gjennomføre det. Når karakterene har en konversasjon følger du godt med fordi alt føles viktig. Mye foregår på en gang, men det er ikke vanskelig å følge med. Hvis jeg har en klage må jeg si at slutten ikke helt tilfredsstilte.

Hittill har jeg nesten ikke snakket om gameplayet i det hele tatt, men jeg kan forsikre deg om at det er minst like bra som alt annet i spillet. Kort fortalt løper du rundt i Shibuya, løser problemer folk har og dreper monstre. Kampsystemet er utrolig unikt og fortjener lang forklaring. Du bruker begge skjermene samtidig i kamp. Den øverste skjermen er partneren din og du styrer dem med d-paden eller ABXY. Man kan bruke en del komboer som dukker opp på skjermen for å drepe monstre enklere. Neku styrer du med touch-skjermen. Våpnene du har er "pins" som inneholder mange forskjellige krefter. Måten du bruker disse "pinsene" på varierer. Du må gjøre alt mulig rart med touch-skjermen, men det er heldigvis morsomt og intenst. Det må sies at kontrollen ikke er helt perfekt, noe som nesten er uungåelig siden det utelukkes styres med touch. Funker mesteparten av tiden, men det er selvfølgelig frustrerende når det ikke gjør det. Det er ikke lett å mestre bruk av to skjermer samtidig, men når du endelig får taket på det føles det fantastisk. Man kan forresten la spillets AI styre den øvre skjermen, noe jeg ikke anbefaler siden den er komplett idiot og får deg garantert drept siden du og partneren din deler HP.

The World Ends With You har utrolig mye innhold som dedikerte spillere vil elske. Historien tar kanskje bare 20 timer å gjennomføre, men tro meg når jeg sier at du vil ha lyst til å fortsette å spille lenge etterpå. Verdenen er veldig interessant og det er mye å lære om parallelle dimensjoner, engler og demoner. Det mest sentrale i spillet er Neku's transformasjon fra emo kid til en person som skjønner at man må bli mer mottakelig for nye ting og personer for å utvide sin egen verden. At man kan finne nye måter å være seg selv på om man tillater fremmede inn i livet sitt ved å høre på deres filosofi og livsstil. Moralen i The World Ends With You kan godt bli beskrevet med spillets originale japanske tittel:

"It's A Wonderful World"

Samlet karakter: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10