Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

MSI GE63VR R7F Raider



MSI prøver seg på nye ting, lavere pris, heftigere kjøling og bedre tastatur. Det hele er pakket inn i en lekker aluminiumslegering og har en 120 Hz-skjerm.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

MSI GE63VR R7F Raider

, herved kalt "maskinen" utmerker seg på flere forskjellige måter. Den første er det stilrene designet, hvor hele kabinettet har tilsynelatende blitt dyppet i aluminium. Det gir en veldig glatt overflate, samtidig som den virker veldig robust, til tross for at dette er en av de lettere maskinene jeg har hatt med å gjøre. Men tanke på innmaten er jeg veldig fornøyd med at den bare veier 2,4 kg.

HQ

Innmaten er riktig så fin, 256 GB M.2 SSD og en 1 TB SATA HGST-harddisk, 32 GB Kingston 2400 DDR4 RAM, og en i7-7700HQ med et HM175 chipset. Operativsystemet er ikke overraskende Windows 10, og den kan skilte med et fornuftig GTX 1070 fra Nvidia - et kort som er ganske utbredt i bærbare, da det har den riktige kombinasjonen av rå regnekraft, greit strømforbruk og en akseptabel varmeutvikling.

Utgaven jeg testet hadde en gjennomført 120Hz LED-skjerm, men det finnes også en utgave med en IPS-skjerm, men bare på 60hz. Spesielt til skytespill anbefaler jeg 120 Hz-skjermen, selv om litt mer statiske spill som Total War: Warhammer 2 nyter godt av en skjerm på 120 Hz eller mer.

MSI GE63VR R7F Raider



Skjermen har også fått noe oppgradering hva farger angår - og det er merkbart (antar jeg, har jo tross alt ikke prøvd en skjerm uten oppgraderingene). Det kalles True Colour, og fargemettningen, sortnivået og kontrasten her er noe av det beste jeg har sett på en bærbar på lenge. Lysstyrken er veldig bra, og er en av de kraftigste jeg har testet.

Dette er en annonse:

Tastaturet er fra Steelseries med individuell RGB-belysning. Det gir en rekke ganske morsomme muligheter, og selve driveren fra Steelseries kommer forhåndsprogrammert med en rekke ganske kule innslag, blant annet nasjonale flagg, som kan stå og lyse hvis man befinner seg i et patriotisk humør. Det er et klassisk chiclet-tastatur, og det er fint til normal bruk, men mer hardcore gamere vil nok koble til sitt eget tastatur. Tastaturet har numeriske taster, noe man ikke ser så ofte på en bærbar. I tillegg fører ett trykk på funksjonstasten til at de vanlige symbolene på tastene slukner, og bare funksjonssymbolene vises - i kontrastfarge. Det er litt blærete, men det gjør tastaturet enklere å bruke i hverdagen.

På undersiden av maskinen er mye av plassen viet til noen seriøse luftinntak, men merkelig nok er Dynaudio-høyttalerne også plassert her. Rent akustisk gir det mening å koble lyden til underlaget og forsterke den på den måten, men det hadde vært fint med en diskant som vendte riktig vei, for eksempel. Designmessig så har det noen fordeler, så det virker som et veldig bevisst valg.

MSI GE63VR R7F Raider



I likhet med andre maskiner fra MSI har denne også DAC-chips fra Sabre, et firma som også leverer til store hifi-firmaer, som Gryphon Audio og Alluxity.

Dette er en annonse:

USB-portene lyser rødt - og så snart det ikke er mer dagslys gir det veldig mening.
USB-portene består av C type med usb 3.1, 3 USB 3 porter, et Ethernet-uttak, SD-kortleser, HDMI og Minidisplay-port, samt mikrofon og headsettuttak. Den har Wifi og Ethernet-port fra Killer i form af Doubleshot Pro, samt Bluetoth 4.1

Batterilevetiden er som vanlig ikke superbra, men det skal nevnes at jeg kjørte med lysstyrke på maks og strømstyringen satt til maksimal ytelse. Sånn sett er to timer batteritid ikke så aller verst. Skrur man ned lysstyrken og knoter litt med strømstyringen kan man lett tyne 40-50% lenger levetid ut av batteriet.

De innebygde hukommelsesteknologiene sikrer hurtig oppstart, og maskinen oppleves lynrask og generelt veldig responsiv.

Benchmarkdata er som følger:
3D Mark
Time Spy: 5363
Fire Strike Ultra: 4092
Fire Strike Extreme: 4524
Fire Strike: 13749
Sky Diver_ 30578

Total War: Warhammer:
Ultra 77,7 FPS
high 95,6 FPS

Total War: Warhammer 2:
Ultra 68,7+
High 94,9

The Division:
99,2
77,9

Middle Earth: Shadow of War:
High: 98
Very High: 86
Utltra: 80

MSI GE63VR R7F Raider

MSI GE63VR R7F Raider



Det er med andre ord snakk om en ny moderne PC, hvor du lett får 60+ FPS - men det må også forventes til en pris på 17.500 kroner (i Danmark). Det er nok mitt største ankepunkt, at den er noen tusenlapper for dyr for de fleste, og det er synd fordi den er en veldig god kombinasjon av hva man kan få til med bærbare maskiner nå om dagen.

Og så til varme og støy. Støyen er ganske grei generelt, og dikteres av GTX 1070-kortet. Her kommer vi opp på 42 dB. Slår man Cooler Booster på, så stiger støyen til voldsomme 62 dB, men GPU'en blir ganske mye kjøligere, og vi ender på 67 grader for GPU, og 78 grader for CPU. Det er de laveste temperaturene ved maks belastning jeg kan huske å ha målt noensinne, så det får være opp til hver enkelt om man kan leve med støyen eller ei. Uten Cooler Booster stiger CPU temperaturen med 8-10 grader (det varierte under testen, med 88 grader som maks), og GPU lå typisk på 71-72 grader.

MSIs Raider er særdeles fornuftig, og har noen morsomme, men brukbare ekstrafunksjoner og den imponerende kjølingen trekker mye opp - men det burde være mulig å selge en bærbar med et GTX 1070 litt rimeligere.

MSI GE63VR R7F Raider


09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
MSI GE63VR R7F Raider



MSI GE63VR R7F Raider



HARDWARE-TEKST. Skrevet av Kim Olsen

MSI prøver seg på nye ting, lavere pris, heftigere kjøling og bedre tastatur. Det hele er pakket inn i en lekker aluminiumslegering og har en 120 Hz-skjerm.



Loading next content