Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Pokémon Go Plus

Noe for deg som er lei av mobilen, men ikke lei Pokémon Go? Tomas har lagt telefonen i lomma og testet Pokémon Go Plus...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Se for deg følgende: Du er ute og spaserer en kjølig oktoberkveld, når en bil plutselig skrenser opp på fortauet og ruller over tærne dine. Mens du ligger på bakken og vrir deg i smerte, kommer bilisten som kjørte over foten din stormende ut av bilen. "Dette skal jeg ordne opp i", sier han. "Jeg er lege".

Bilisten tar ut et stort legeskrin, og begynner å bandasjere foten din - helt til den føles nesten like god som ny. I det han har hjulpet deg opp på føttene igjen, gir han deg en ferdigutfylt faktura. "Det blir 500 kr".

Ville du ha tenkt på den bilisten hjelpsom? Kan legehjelpen regnes som en god deal? Dette er den typer spørsmål man stiller seg når man spiller Pokémon Go Plus.

HQ
Dette er en annonse:

Pokémon Go Plus er en plastdings fra Nintendo og Pokémon Go-utvikler Niantic, som du kan koble til mobilen med Bluetooth. Den gjør at du endelig kan kjøre Pokémon Go i bakgrunnen på telefonen. Selve dingsen ser ut som en liten, flat "Pokéball" med et LED-lys på midten som blinker hvis det er noe interessant i nærheten. Selv om den føles som et billig plastleketøy, er den lett, god å holde i, og kan praktisk nok festes til jakken, til buksene - eller rundt armen med et bånd som følger med. For min del likte jeg imidlertid best å ha den løst liggende i lomma.

Denne Pokédingsen fungerer svært enkelt. Er du i nærheten av et "Pokéstop", begynner den å vibrere og lyse blått. Når du så trykker på knappen begynner den å lyse i mange forskjellige farger, for å indikere at du har fått nye "items" fra stoppet. Er det en Pokémon i nærheten lyser den grønt, eller gult hvis det er en Pokémon du ikke har fanget før. Når du trykker på knappen igjen får du enten det mangefargete diskolyset, eller et rødt lys som viser at Pokémonen slapp unna. Hvis du åpner opp mobilskjermen kan du se notifikasjoner av typen "You caught a Pokémon" eller "You collected 4 items".

Pokémon Go Plus

Det er på ingen måte perfekt. Ivrige spillere vil nok fortrekke å spille på mobilen hele tiden, slik at de har mer kontroll på hva de driver med. Når du forsøker å fange en Pokémon med Plus får du nemlig bare én sjanse til å fange Pokémonen, med en vanlig Pokéball fra inventaret ditt (dog med noe bedre fangstsjanse renn vanlig. Hvis du ikke klarer det, er lommemonstre borte. Du får heller ikke beskjed når du er i nærheten av en "gym", eller om at du har et egg som er i ferd med å klekkes. Det ender derfor med at du må finne frem mobilen innimellom allikevel, eksempelvis for å få vite noe så enkelt som navnet på Pokémonen du nettopp fanget.

Dette er en annonse:

For litt mer avslappete Pokémon-trenere, skal man ikke undervurdere nytten av å kunne gjøre noen enkle handlinger uten å se på mobil. Bare det at spillet teller kilometer jeg har tilbakelagt uten at mobilskjermen må stå på, er noe jeg definitivt setter pris på, spesielt hvis jeg er ute og jogger eller gjør noe som krever at jeg må følge med i trafikken. Samtidig er det ganske bittert at man betaler oppimot 500kr for noe som føles ut som det er verdt 50, og som ideelt sett kunne ha vært en del av spillet til å begynne med.

Pokémon Go Plus

Det eneste denne plastdingsen egentlig bidrar med, er blinking og vibrering - to egenskaper mobilen din sannsynligvis har fra før av. Joda, mobilen min ser kanskje ikke ut som Pokéball, og den er ikke spesielt egnet til å binde rundt armleddet eller feste til genseren, men jeg hadde allikevel satt pris på å slippe den ekstra dingsen. Det blir litt som å kjøpe gips av bilisten som kjørte over foten din:

Takk for hjelpen, men jeg hadde satt pris på om vi hadde unngått hele problemet til å begynne med.

03 Gamereactor Norge
3 / 10
+
Hendig liten dings som lar deg kjøre Pokémon Go i bakgrunnen. I hvert fall nesten.
-
Absurd pris, dårlig egnet for viderekommende spillere, ustødig tilkobling (med min mobil, i alle fall).
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Test: Pokémon Go Plus

Test: Pokémon Go Plus

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tomas Veiden

Noe for deg som er lei av mobilen, men ikke lei Pokémon Go? Tomas har lagt telefonen i lomma og testet Pokémon Go Plus...



Loading next content