Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Hori RAP4 Premium Vewlix Kuro

Hva får man hvis man legger ned 3000 kroner i en arkadestikke? Jo, man får en helt ny opplevelse av fightingspillene sine. Det er uaktuelt å gå tilbake til håndkontrolleren nå!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det høres nesten ut som en dårlig spøk, det bisarre navnet. Hori Real Arcade Pro 4 Premium Vewlix Kuro. Pust ut. Når man plukker opp det godt og vel 5,8 kilo tunge beistet blir dessuten ting enda mer bisart. Dette er en gigantisk kontroller, en av de absolutt største vi har sett, og samtidig en av de aller mest etterlengtede. Det er en arkadestikke Hori ville beholde som eksklusiv og derfor ble bare 2500 eksemplarer produsert. RAP4 Premium Vewlix Kuro finnes allerede på nettsider som Ebay, der stikken selges for mer enn hva den kostet som ny.

HQ
Hori RAP4 Taito Premium Vewlix Kuro
RAP4 Premium Vewlix Kuro er 57 cm lang og veier nesten seks kilo. Et skikkelig beist!

Her i Gamereactor kan vi ikke kalle oss Evo-spillere. Vi er ikke fightingeksperter selv om mange av oss har spilt slåssespill i flere tiår. Vi har vært innom alt fra Tekken, Soul Calibur, Mortal Kombat og Street Fighter til Guilty Gear, Killer Instinct, Marvel vs Capcom og Dead or Alive. Vi digger sjangeren og har ved flere anledninger kjøpt oss arkadestikker for å spille seriøst, selv om vi mangler det eksepsjonelle talentet som kreves for å være proffe i ordets rette forstand. Samtidig har vi nok erfaring til å kunne gjøre en god vurdering av RAP4 Premium Vewlix Kuro.

Den eksklusive stikka er den tredje i VLX-serien til Hori, og den beste de har laget så langt. Vewlix er navnet på Taitos nyeste arkadekabinett, og Hori skjuler ikke at ambisjonen har vært å bygge noe som holder den samme høye standarden som kabinetter i fullstørrelse. Personlig trodde vi at Hori RAP4 Premium Vewlix Kuro ville vært utstyrt med Sanwa-komponenter, men etter en uke med intens spilling har vi ikke én eneste ting å utsette på Hayabusa-spaken og Kuro-knappene som er installert originalt. Samtidig finnes det alle muligheter til å gjøre endringer dersom man ønsker det.

Hori RAP4 Taito Premium Vewlix KuroHori RAP4 Taito Premium Vewlix Kuro
Hori har bygget en stikke som har den samme gode følelsen som Taitos Vewlix L-kabinett, og du kan enkelt bytte ut både styrespaken og knappene.
Dette er en annonse:

Å bytte komponenter er nemlig så lekende lett at man kan gjøre det med bind for øynene. I løpet av et par minutter hadde vi erstattet spaken med en Sanwa Denshi Silent-spak, samt et fullt sett med Sanwa Denshi-knapper. Disse knappene lager litt mindre lyd sammenlignet med Kuro-knappene, men vi merket ingen forskjell når det gjelder presisjonen.

Hori RAP4 Premium Vewlix Kuro er 57 centimeter i lengden og 24 centimeter i bredden. Den er 15 centimeter høy, og vekten er altså nesten 6 kilo. Det er en solid dings det er snakk om her, med andre ord. Faktisk fremstår den som massiv når man plasserer den på bordet foran seg, og spiller man mot noen med en vanlig håndkontroller blir forskjellen nesten litt komisk.

Hori RAP4 Taito Premium Vewlix KuroHori RAP4 Taito Premium Vewlix Kuro
Forgjengeren VLX Red koster i dag nærmere 5000 kroner på sider som Ebay, og den har gått kraftig opp i verdi siden produksjonen ble stanset.

Chassiet er bygget i metall, mens fronten består av samme type hardplast som Taitos Vewlix L-kabinett. Kvalitetsfølelsen er derfor utrolig høy. Helt fra sekundet vi fisket den ut av pappesken merket vi at vi hadde med et premiumprodukt å gjøre. Dét hersket det ingen tvil om.

Dette er en annonse:

Presisjonen er dessuten fenomenal, noe som selvsagt underbygger kvalitetsfølelsen. Vi opplevde oss selv om bedre og mer skjerpede spillere da vi brukte RAP4 Premium Vewlix Kuro, sammenlignet med vanlig spilling med håndkontrolleren. Vi var raskere og kvikkere, og koste oss mer enn noen gang med spillet. Samtidig hører det til historien at RAP4 Premium Vewlix Kuro koster rundt 3000 kroner, så det skulle nesten bare mangle at man merker forskjell.

Hori RAP4 Taito Premium Vewlix Kuro
Det finnes naturligvis en masse komponenter du kan bytte ut eller erstattet.

Det eneste negative vi har å si om RAP4 Premium Vewlix Kuro er at selve styrespaken sitter litt lavt. Spaken er fantastisk, men vi skulle gjerne hatt den litt høyere opp. Hvis Hori hadde plassert den tre centimeter høyere hadde vi fått mer plass til å hvile håndleddene våre, og dermed hadde ergonomien vært bedre tilpasset lengre spilløkter. Plastluken som skjuler hullet til USB-kabelen kunne også ha vært produsert i litt tykkere plast, men nå snakker vi virkelig om flisespikkeri her. Faktum er at Hori har bygget en nydelig arkadestikke som vil tilfredsstille selv de mest seriøse fightingfanatikerne. Den koster, men den leverer også varene!

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Utrolig byggkvalitet, god ergonomi, utmerket presisjon, fantastiske knapper, lett å modifisere, gode materialer.
-
Noen få billige plastdeler. Spaken kunne vært plassert litt høyere. Prisen er nokså høy.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Hori RAP4 Premium Vewlix Kuro

Hori RAP4 Premium Vewlix Kuro

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Petter Hegevall

Hva får man hvis man legger ned 3000 kroner i en arkadestikke? Jo, man får en helt ny opplevelse av fightingspillene sine. Det er uaktuelt å gå tilbake til håndkontrolleren nå!



Loading next content