Norsk
Gamereactor
hardware-tekster
Xbox One Elite Controller

Test: Xbox One Elite Controller

Xbox One Elite Controller er enkelt og greit den beste håndkontrolleren på markedet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Markedet for kontrollere er langt fra like stort som markedet for datamuser. Det er i stor grad standardisert til to stikker, triggere, og noen knapper. Nintendo har forsøkt å leke med formatet, og har gitt ut alternative varianter til Wii med begrenset suksess.

Inntil en ny standard for kontrollere kommer på markedet, vil jeg rett og slett hevde at Microsoft sin kontroller, som hovedsakelig er myntet på profesjonelle spillere, er den beste der ute. Å spille med den gir den samme følelsen som når man finner den datamusen som passer perfekt for din håndfasong.

Xbox One Elite Controller

Designet tar utgangspunkt i Xbox One sin standardkontroller. Fasongen er tilnærmet identisk, og alle som har spilt på Xbox One vet hvor god kontrolleren er å holde i. Hendene blir i ett med kontrolleren når man spiller. Knappene føles naturlig plassert, triggerene er myke og behagelige, og stikkene gir passe med motstand.

Dette er en annonse:

Det Microsoft har gjort med Elite-kontrolleren, er å ta dette utgangspunktet og forbedre det på nær sagt alle måter.

Kontrolleren er tyngre, den hviler tyngre i fanget, og føles mer håndfast. Det tunge grepet gjør at fingerbevegelsene føles mer kontrollerte og presise. Designet har fått en ny finish, med nakke av sølv på toppen og gummigrep rundt håndtakene som sørger for at kontrollen ikke sklir så mye. Det er tydelig at kontrolleren er rettet mot pro-gamere, men man trenger ikke være dedikert gamer for å nyte den.

Xbox One Elite ControllerXbox One Elite Controller

Det mest interessante med kontrolleren er likevel de utskiftbare knappene, inkludert pedalene på baksiden. Det medfølger nemlig ekstra knapper for både stikkene og D-paden, slik at man kan tilpasse etter behov. Man kan nå veksle mellom korte stikker, lignende de som allerede finnes, lange stikker for lange tomler, samt avrundede stikker som er lik de som finnes på Playstation.

Dette er en annonse:

Personlig skiftet jeg ut stikkene med de som tilsvarer Playstation-spakene. Avrundede stikker er mer behagelig å bevege på, og jeg føler det er lettere å være presis med de. D-paden kommer også i et nytt, alternativt design. En stilig utformet utgave, litt mer lik D-paden på Xbox 360, som er en konkav sirkel med firkanter på innsiden. Den ser litt ut som en optisk illusjon, men er, enda viktigere, mye bedre å bruke.

Pedalene på baksiden er derimot den største nyheten. Ikke ulikt SCUF-kontrolleren er det her fire pedaler som er programmert til å fordele seg mellom AXYB-knappene foran. Hensikten med dette er selvfølgelig at man skal slippe å flytte tommelen vekk fra sikteknappen for å trykke på en av disse, en funksjon som er svært gledelig nå som Halo 5, Black Ops 3, og Battlefront står på trappene.

Xbox One Elite ControllerXbox One Elite Controller

Disse pedalene er avtagbare, slik at de kan fjernes når man ikke bruker dem. Fordi pedalene er plassert slik de er - der man griper på baksiden - har de også den uheldige funksjonen at det er lett å komme borti de når man ikke ønsker det. At jeg plutselig skifter våpen, eller booster til siden uten egen vilje, er ikke akkurat fordelaktig. Derfor er det deilig at man kan fjerne de pedalene man ikke har behov for å bruke dem. I Halo 5 bruker jeg for eksempel bare en pedal, nemlig den som gjør at jeg kan booste til siden.

Elite-kontrolleren har også nye triggere som lar deg bestemme om du vil ha standard eller såkalt «hair-trigger». Hair-trigger betyr i praksis at triggerene kun lar seg trykke halvveis ned. Dette er for å begrense fingerbevegelse, og dermed øke hastigheten og forbedre skytekontrollen.

Xbox One Elite-kontrolleren er dermed i mine øyne den beste kontrolleren på markedet. Den er diamanten i ringen, pinnekjøttet på julebordet. Crème de la crème. Prisen er litt stiv på 1299 kroner, men det er ærlig talt en bagatell. Den ser, føles, og fungerer som det beste etter dagens standard.

Xbox One Elite Controller
Xbox One Elite Controller
10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Tidløst design, bra funksjonalitet, den mest komfortable håndkontrolleren på markedet, gode triggere, utskiftbare knapper.
-
Litt lett å komme nær pedalene på baksiden ved uhell. Prisen kan skremme vekk enkelte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content