Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2

I forkant av lanseringen av Mortal Kombat X og Dead or Alive 5: Last Round har vi testet den tøffeste, største og dyreste arkadejoysticken til Xbox One...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er kanskje ikke så enkelt å forsvare et kjøp av en fightingjoystick til Xbox One akkurat nå, særlig med tanke på at det kun finnes ett fightingspill til plattformen. Heldigvis kommer snart Mortal Kombat X og Dead or Alive 5: Last Round innen kort tid, og vi forventer at Tekken 7 skal slippes i tid for julehandelen i år.

HQ

Mad Catz produserte mine favorittstikker til forrige konsollgenerasjon, og derfor føles det litt ekstra godt å gi seg i kast med deres Arcade Fight Stick Tournament Edition 2 som leveres i en større eske enn det selve konsollen kom i. Allerede førsteinntrykket er godt av dette utstyret som har både knapper og spaker i japansk Sanwa-utførelse med høy kvalitet.

Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2

Takket være tyngde og størrelse ligger den veldig godt mot underlaget, og for å teste stabiliteten blir det litt ekstra tøffe tak i de første rundene med Killer Instinct. Den tåler tydeligvis en smell fra en skuffet taper, og jeg finner ingen problemer med ekstra røff bruk. Den er ganske enkelt godt bygd. Dessuten er selve undersiden dekket av mykt skum slik at den også kan ligge i fanget.

Mad Catz har også gjort det enklere for moddere som ønsker å tilpasse arkadestikken sin maksimalt, og med en panseraktig ordning kommer man enkelt til innmaten. Det medfølger faktisk en egen skrutrekker som oppmuntrer til mekking. Dessuten er det plass i utstyret til å legge verktøy og annet for den som virkelig vet hva de holder på med.

Dette er en annonse:
Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2

Med skrutrekkeren kan man enkelt fjerne beskyttelsen og personliggjøre stikka enda mer med valgfritt artwork. Faktum er at Mad Catz tilbyr et utvalg forskjellige design på deres hjemmeside som du kan laste ned og bruke. Plusspoeng får de også for at man kan pakke vekk ledningen på en enkel måte hvis du ikke skal bruke den på en stund, eller kanskje du vil ha den med på tur.

Selv om jeg vet at de fleste som investerer i en arkadestikke ikke er så veldig interesserte i så mye ekstra, så synes jeg det er verdt å nevne at det finnes noen smarte funksjoner her. Man kan eksempelvis deaktivere knapper som setter spillet på pause, noe som eliminerer problemene ved feiltrykk og irriterende stopp i spillet - et fenomen jeg tror mange kan kjenne seg igjen i.

Mad Catz Arcade FightStick Tournament Edition 2
Dette er en annonse:

For å oppsummere er Mad Catz Arcade Fight Stick Tournament Edition 2 akkurat så god som jeg hadde håpet. De Vewlix-plasserte knappene er tydelige og raske (Sanwa OBSF-30), og selve stikka lager en maracas-lignende lyd som er som musikk i ørene til alle oss som elsker arkadespilling. Det er synd og skam at det ikke finnes flere spill ennå, men det er ikke Mad Catz' feil. Dessuten er den ganske dyr, men jeg mener den er verdt det.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Suverent bygd, responsive knapper, god stikke, smarte funksjoner, bra tyngde, enkel å modde og fungerer til PC.
-
En anelse dyr og kompatible Xbox One-spill er fortsatt mangelvare.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content