Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Asus ROG Tytan G30

Vi har fått teste en av Asus' rimeligere alternativer for spillentusiaster som ikke nødvendigvis elsker å jobbe altfor mye med innstillinger på egenhånd...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Asus introduserte den stasjonære spill-PCen ROG Tytan G30 i fjor, og med den kom lovnadene om best mulig ytelse for... du gjettet riktig, PC-spilling. Her skulle vi få siste generasjons Intel-prosessor og et grafikkort fra Geforce GTX 700-serien, men også vannkjølingen og én knapp som lar deg kjøre på med maks klokkefrekvens. Prosessoren kan uanstrengt tynes fra 3,7 til 4,1 gigahertz. Man kan jo lure på om sistnevnte bare er en markedsføringsgimmick.

HQ

Innmaten varierer i forhold til hvilken prisklasse du velger å legge deg på. Modellen vi lånte av Asus for å gjennomføre denne testen ble levert med en Core i7 4770K prosessor, GeForce GTX 770 grafikkort og hele 16 gigabyte RAM. Den kan også leveres med et GTX 780-kort, men da stiger også prisen proposjonalt.

I tillegg til rå kraft får man også mye lagringsplass for pengene. Asus har valgt å installere operativsystemet Windows 8 på en 128 GB SSD-harddisk, noe som gir rask oppstart. Til alt av spill og annen nyttig info får du med en vanlig harddisk på 1 terrabyte. Maskinen leveres dessuten sammen med kablet tastatur og mus. Bak det aggressivt utformede frontdekselet skjuler det seg en DVD-RW-stasjon og en minnekortleser.

Asus ROG Tytan G30Asus ROG Tytan G30

På frontdekselet lyser logoen til Republic of Gamers(ROG), og den skifter fra blått til rødt når man aktiverer overklokkingen. Selve designet på maskinen er av det futuristiske slaget, med kantete utforming og spisse hjørner, men det mangler likevel ikke på praktiske løsninger. Med enkel tilgang til to USB 3.0-innganger, to for standard USB og tilgjengelige innganger for mikrofon og headset sparer man kroppen for unødvendig akrobatikk under skrivebordet.

Dette er en annonse:

Tytan G30 er ikke fullt så stillegående som en maskin med vannkjøling burde tilsi. Støyen fortoner seg heldigvis som en jevn summing etter den relativt bråkete oppstarten, så det er ikke noe jeg legger veldig godt merke til under spilling. Dessuten foretrekker jeg å bruke hodetelefoner, så den eksterne støyen fra Tytan G30 er av liten betydning.

Testresultatene er dessuten overbevisende. 3DMarks test av Fire Strike 1.1 fikk maskinen i underkant av 6800 poeng, og Unigine Heaven 4.0 ga en gjennomsnittlig bildefrekvens på 50 bilder i sekundet(1080p, 4xAA, Ultra og normal Tessellation).

Selv om overklokking av prosessoren er løst veldig enkelt, hadde det ikke all verdens utslag på testene. 3DMark viste faktisk bare en ytelsesforbedring på 32 poeng. Unigine Heaven hevet minimum bildefrekvens fra 21,5 til 27,1 bilder i sekundet, men den gjennomsnittlige bildefrekvensen forble uendret. Tomb Raider viste en forbedring fra 57,1 til 58,4 bilder i sekundet i snitt etter overklokking. Det var heller liten forbedring å spore i F1 2013, men dette spillet lå uansett og sluret på 110 bilder i sekundet. Vi opplevde derimot en større forbedring i Batman: Arkham City hvor bildefrekvensen økte fra 80 til 85 etter overklokking.

Overklokking kan sikkert ha en mer merkbar effekt på andre programmer, men spillets ytelse har i årevis vært avhengig av skjermkortet. Eksempelvis vil en oppgradering fra GTX 770 til GTX 780 utgjøre en vesentlig større forskjell med tanke på hvordan spillene kjører. Knappen for overklokking føles her mest som en markedsføringsgimmick som egentlig bare gjøre det enklere å kontrollere strømforbruket. Det er også verdt å merke seg at overklokkingsknappen ikke får maskinen til å yte mer enn 4,1 GHz, og at for de som liker å gjøre ting selv kan det tynes enda mer ut av prosessoren.

Dette er en annonse:
Asus ROG Tytan G30Asus ROG Tytan G30

Asus har ikke gjort det like enkelt å bytte ut reservedeler. Uansett hva du måtte ønske å bytte ut må du forbi en vegg som krever at du fjerner totalt seks skruer. RAM er derimot enkelt å legge til, men ettersom den allerede kommer med 16 GB skulle de færreste av oss ha noe behov for å oppgradere nettopp dette.

Når alt kommer til alt leverer Tytan G30 det den lover. Den er enkel å bruke, og fungerer som et bra alternativ for deg som vil ha en kraftig PC uten å bygge den selv. Kanskje viktigst av alt er at oppsettet passer bra til spilling. Spill som Crysis 3 og Battlefield 4 kjører som en drøm. Blant maskinene Asus har i stallen sin er dette helt klart et anbefalt alternativ for spilleren.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Sterk, rask, masse lagringsplass, frontpanelet er kult og praktisk og maskinen er enkel å overklokke.
-
Effekten av den forhåndsinnstilte overklokkingen er marginal, litt kronglete å komme til når du vil oppgradere og prisen er litt høy i forhold til hva du kan få om du bygger selv.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Asus ROG Tytan G30

Asus ROG Tytan G30

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi har fått teste en av Asus' rimeligere alternativer for spillentusiaster som ikke nødvendigvis elsker å jobbe altfor mye med innstillinger på egenhånd...



Loading next content