Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: SteelSeries 9H

SteelSeries runder av lydåret med å lansere toppmodellene 9H og Siberia Elite. Les vår dom av 9H her...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Da SteelSeries kom innom kontoret og leverte fra seg Siberia Elite og 9H, var det åpenbart hvilket headset som var mest iøyenfallende. Siberia Elite hadde med sitt spesielle design, for eksempel den unike løsningen på hodebøylen, den geometriske forkjærligheten for sirkler og fargesprakende diodelys i alle farger, den umiddelbare tiltrekningskraften. 9H var et headset som virket mer anonymt. Mer tradisjonelt, kjente former og vanlige løsninger. Den dufter godt, en sanselig blanding av skinn og plast som tilsvarer lukten av å sette seg inn i en helt ny bil.

HQ
SteelSeries 9H
Stilrent, trygt og tradisjonelt. Det er få overraskelser ved designet. Foto: Martin Sollien

SteelSeries 9H er et headset som tilhører H-serien. Serien består av hele 12 ulike headsets med ulikt prisnivå. Og man kan kanskje spørre seg selv om det virkelig er nødvendig med så mange, eller om det bare gjør det vanskeligere for kunden å velge. 9H er uansett den nest dyreste i serien med en prislapp på 1290,-. Den dyreste er en trådløs utgave som enda ikke har blitt lansert.

Vi ble fortalt at 9H hovedsakelig et headset som burde testes på spill, da headsettet hadde et lyddesign som i større grad var rettet mot det enn Siberia Elite. Jeg vil i grunn si meg nesten helt uenig i det. Hvis ikke har SteelSeries klart å oppnå noe de ikke hadde intensjonen om. Sammenlignet med Elite har 9H et lydmessig overtak. 9H leverer ikke sparkende bass like hardt som Elite (som på sitte fulle tilbyr en øredøvende hodemassasje), men den har en klarhet i lyden som får frem detaljene i musikken.

SteelSeries 9H
Behagelige puter i skinn og sømdetaljer i oransje. Foto: Martin Sollien
Dette er en annonse:

Spillheadset er som regel utformet med hensikten å få frem detaljene i lydbildet. Man skal høre fottrinnene til fiendene, granaten som treffer stålveggen 15 meter bak deg, patronene som klirrer i det man treffer bakken. I forhold til dette har SteelSeries klart å få fram et detaljnivå som ikke bare fungerer veldig godt til spill, men som også forankrer seg i andre medier. Det er deilig når man hører subtile basstoner eller knitrende synther som ellers ville blitt fortrengt.

Den har den klassiske SteelSeries-mikrofonen som er integrert i øreklokken. Denne gangen har de lagt på en funksjon som gjør at den klikkes på plass, og ikke dras ut. Til forskjell fra Siberia Elite, er mikrofonkabelen smalere, noe som gjør den lettere å stille. Mer fleksibel rett og slett.

SteelSeries 9HSteelSeries 9H
Mikrofonen slik den ser ut når den henholdsvis er i headsettet og trukket ut. Foto: Martin Sollien

Utseendemessig skulle jeg ønske at 9H var litt mer utpreget. Det er tradisjonsbevisst, men kjedelig. Jeg savner den litt mer radikale stilen som er hos Siberia, og ikke bare standardisert sort utseende med få særegne detaljer. I så fall burde det være mer stilrent. Øreklokkene er i sort, matt plastikk med noen avrundete striper. Anonymt, men trygt. Et par fine detaljer har det dog, for eksempel oransje søm rundt klokkene og oransje stoff på innsiden. Detaljer som føyer seg inn i stilen SteelSeries har gått for den siste tiden, med blant annet Siberia V2 Heat Orange og 5Hv3. Det føles imidlertid solid og sammenskrudd. Ingen deler føles løse, og det er metalldetaljer på hodebøylen som sikrer at den ikke skal knekke (noe som for min del har vært en problem med headsets som har plastramme).

Dette er en annonse:

Samtidig er headsettet behagelig å bruke. Myke skinnputer omkranser ørene, og separerte stoffputer på hodebøylen gjør at tyngden legges enkelte steder og ikke over en hel pute. Øreklokkene er ikke overveldende fleksible, men det er tross alt et spillheadset og ikke et DJ-headset. Godt sitter det også, verken for stramt eller for løst. Det er en av de praktiske årsakene ved å bruke metall til hodebøylen. Da lar det seg justere i motsetning til plast som bare knekker. For headset med både plast og metall har en tendens til å bli løsere etter en del bruk.

SteelSeries 9H
Hodebøylen er laget i metall. Skal av frustrasjon kastes en del i veggen før den går i stykker. Foto: Martin Sollien

Den går også samme vei som Siberia Elite når det gjelder tilkoblingsmuligheter. Det medfølger standard 3,5 mm lydjack, men også en forlenger, lydjack for mikrofon, samt det samme lydkortet som gjør headsettet kompatibelt med USB. Du har altså muligheten til å koble til som du vil, enten det er til PC, mobil, iPod, forsterker eller konsoll (dog sistnevnte ikke støtter mikrofonen).

Øreklokkene er konstruert slik at de isolerer utvendig støy på en bedre måte enn headsets med billigere kvalitet. Dette er fordi klokken har en dobbel utestengelse pågrunn av en integrert pakning som demper utvendig støy ytterligere. I tillegg er putene på klokkene mer solide. Dette gjør at lyden isoleres bedre enn Siberia Elite også, som heller har gått for en mer åpen, stilistisk løsning.

SteelSeries 9HSteelSeries 9H
Støyisolering er viktig, og både putene og skallet er designet med tanke på å stenge så mye støy ute som mulig. Foto: Martin Sollien

Det er helhetsinntrykket som gjør dette headsettet til en så positiv opplevelse. Selv om jeg synes SteelSeries kunne eksperimentert litt med det kosmetiske, er likevel både byggekvaliteten, lydkvaliteten og den helhetlige kvalitetsfølelsen noe som treffer veldig godt hos meg. Når man da kombinerer denne kvaliteten med enkel funksjonalitet, så får man et produkt som burde være under juletreet til alle de som trenger et nytt headset. Enten det skulle være til spill, musikk eller film.

SteelSeries 9HSteelSeries 9HSteelSeries 9HSteelSeries 9H
SteelSeries 9HSteelSeries 9HSteelSeries 9HSteelSeries 9H
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fantastisk god og detaljert lydkvalitet, trygt design (for den som liker det), fleksibel og smart mikrofon, usedvanlig behagelig å ha på, kvalitetsfølelse, robust, avtagbar kabel.
-
For min del litt kjedelig design, er ikke i utgangspunktet kompatibelt med konsoller, mangler den superhøye bassen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Test: SteelSeries 9H

Test: SteelSeries 9H

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Martin Sollien

SteelSeries runder av lydåret med å lansere toppmodellene 9H og Siberia Elite. Les vår dom av 9H her...



Loading next content