Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Sony taper store penger fortsatt...

Tross at flere og flere økonomieksperter sier vi går lysere tider i møte, så taper fortsatt de store selskapene masse penger og et av disse er Sony.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sony har sendt ut en pressemelding for hvordan det går med selskapet og som dere selv kan lese, så går det ikke særlig godt. For regnskapsåret 2008 som endte 31. mars viser et underskudd på over 1 billion dollar. Dette er mye penger for Sony som taper på mange fronter.

Sony skylder på finanskrisen og at deres aksjer har falt betydelig. En annen ting som også bekymrer Sony er salget som har gått ned i alle verdensdeler og verst ut er USA med en nedgang på over 20%. Også i Europa og Japan har salget av Sony-produkter gått ned med henholdsvis 17% og 14%. Dessverre for Sony taper de også på spillmarkedet og det i forhold til Nintendo og Xbox 360.

Videre sier Sony at de forventer å tape enda mer i de kommende måneder, men at tapet etter hvert vil avta grunnet blant annet nedleggelse av flere fabrikker.

Det blir i alle fall spennende å se hva denne finanskrisen til slutt fører til med tanke på de store økonomiske tapene selskapene opplever hvor flere spillutviklere har gått konkurs. Sist ut var Factor 5 (Turrican, Lair og Star Wars: Rogue Squadron-spillene) som nå stenger sine dører.

Dette er en annonse:

Hva tror du - vil flere gå dunken eller er verdensøkonomien på bedringens vei?

Sony taper store penger fortsatt...


Loading next content