Norsk
Blog

Det er noe som mangler i GTA V

Heisann folkens. Jeg sitter her og lurer på om jeg skal spille Grand Theft Auto V eller ikke. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg nå har brukt rundt én time på å bestemme meg på noe slikt, jeg mener, spillet er fantastisk. Selvfølgelig skal jeg spille det! Men først skal jeg fortelle deg hva jeg savner mest fra de tidligere Grand Theft Auto-spillene.

Funksjonen jeg nå skal fortelle deg om har eksistert i alle de tidligere 3D GTA-spillene, men det er definitivt i Grand Theft Auto IV jeg virkelig falt for den. Dette er en mindre kjent funksjon, men jeg brukte faktisk mer tid på den enn jeg gjorde på flerspillerdelen. Ikke at flerspilleren i IV var så fantastisk, men den hadde sine stunder. Uansett, funksjonen jeg snakker om er muligheten til å slå på dataen i en stjålet politibil, og ta et dypdykk ned i LCPD's database. Her kunne du få detaljert informasjon om byens skurker, og flere av de var selvfølgelig personer Niko møtte på sine eventyr i det store eplet nummer 2.

Men det jeg likte best var at du også kunne søke etter kriminelle handlinger i sanntid, for så å forsøke å stoppe dem. Når jeg nevnte tidligere at jeg brukte mer tid på dette enn jeg gjorde med flerspillerdelen, så snakket jeg sant, men jeg prøver ikke å si at jeg har brukt overdrevent mye tid på å jakte kriminelle i GTA IV. Funksjonen er en smule underutviklet, og så vidt jeg husker er det bare snakk om tre forskjellige 'oppdrag' du faktisk kan ta del i. Men på grunn av den spillets åpne struktur, kunne disse skje hvor som helst i hele byen, og det elementet gjorde at disse tre oppdragene hadde elementer som forandret seg fra gang til gang.

Så når jeg sier at jeg savner denne funksjonen mest, mener jeg ikke at jeg skulle ønske at Rockstar hadde beholdt funksjonen nøyaktig slik vi så den i GTA IV. Det hadde derimot vært fett om utvikleren bestemte seg for å ta det ett steg videre, og la deg gjøre ting som å skyte ned kaprede fly med jagerflyet, eller jakte en seriemorder i skogen? Eller... hva vis du kunne prøve å stoppe bankran uten backup... eller kanskje du kunne ringt Franklin og Trevor for å hjelpe til? Og... hva hvis du - etter at de originale bankranerne har fått svi - så kunne stikke av med byttet selv? Hadde ikke det vært noe?

Jo, det hadde vært råkult. Men jeg tror jeg skal klare meg uten. Jeg mener, det er ikke akkurat slik at spillet mangler på ting å gjøre. Når det er sagt tror jeg ikke vi skal se bort ifra muligheten til at noe lignende kan bli mulig i Grand Theft Auto Online, og med andre spillere involvert kan det jo bare bli bedre. Det er bare å krysse fingrene.

Men det skal sies at Grand Theft Auto V til en viss grad har utviklet denne funksjonen videre. Det er bare tilgangen som har endret seg. Når du kjører rundt i San Andreas vil ganske ofte dukke opp blå ikoner på kartet, og dette er hendelser du kan velge å ta del i. Flere av disse dreier seg rundt kriminelle handlinger, så du kan teknisk sett leke politi, eller hvis du er litt ekstra kreativ med masker og klær, superhelt.

Det er noe som mangler i GTA V

"I'll throw that smug face in jail, Smugface!"

Jeg skulle bare ønske at jeg fortsatt kunne sette meg inn i en politibil for så å gå gjennom databasen, og få oppdrag derfra. Det var liksom noe eget med det å kjøre mot åstedet i politibilen som du anskaffet deg på helt lovlig vis, selvfølgelig.

HQ

Elementary, my dear Watson!

I går var jeg på besøk hjemme hos mor, og bare så det er sagt, så er det ikke akkurat gode TV-serier jeg forventer å få med meg i løpet av slike besøk...

Det blir sett en god del TV i deres husstand, spesielt når kvelden nærmer seg. Da slenger hele gjengen seg i sofaen, uansett om det er snakk om Idol eller spenningsserier.

Favorittene (deres, ikke mine, merk dere) er blant annet Once Upon a Time, Desperate Housewives og bokstavelig talt alle Britiske krimserier. Ja, som dere skjønner er det altså ikke slik at jeg forventer å se noe av kvalitet på skjermen når jeg er på besøk. I går derimot, så vi Elementary...

Elementary, my dear Watson!

... Og i denne esken har jeg 55 undulater.

Elementary tar for seg historien om den tidligere rusmisbrukeren Sherlock Holmes, og hans støttekontakt Joan Watson. I likhet med den også relativt ferske serien Sherlock, tar Elementary med seg den legendariske detektiven til nåtiden, men denne gangen i New York.

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg hvem av seriene jeg liker best, men jeg skal innrømme at jeg er svak for New York - spesielt når alternativet er London, eller andre steder rundt om i England. Jeg er selv cirka 7,8% Engelsk, men i alle dager for et kjedelig land.

Serien er morsom, spennende og generelt fornøyelig å se på, så dette er noe jeg lett kan anbefale. Når det er sagt kan den kanskje til tider minne litt for mye om Sherlock-serien, men samtidig har Elementary en litt annerledes personlighet, noe som selvfølgelig har mye å gjøre med settingen. Det er heller ikke overraskende at det finnes likheter - jeg mener, de er tross alt basert på samme figur begge to.

Det er ikke ofte jeg får gode serietips fra gjengen der hjemme, men det er tydelig at de ikke er helt uten smak. Forhåpentligvis klarer jeg bare å overtale dem til å se Game of Thrones snart (jeg vet de ville elsket den).

HQ

Joiner du Battlefield 3 klokken 18:00?

Lyst til å være med på en runde Battlefield 3 i kveld? Klokken seks blir jeg å finne på denne serveren.

- Oppdatering: Vi er ferdig for denne gang, men hvis du ikke fikk blitt med kan jeg berolige deg med det faktum at det ikke blir lenge til neste gang. -

Vi prøvde dette for noen blogger siden, og selv om vi ikke fikk med så alt for mange spillere, klarte vi likevel å ha det litt moro. Denne gangen håper jeg enda fler blir med, og gjør du det kan jeg garantere at du vil ha det fett. Fetere enn fetest! Det skal litt til, bare så det er sagt.

Nok en gang kjører vi med PC-utgaven av spillet, og navnet mitt in-game er Migokalle, så det er bare å ta kontakt. Hvis du har lyst kan du legge meg til på Battlelog i forkant, slik at du kan hoppe rett inn i vår squad.

Serveren blir den samme som sist, så lenge ingen av dere protesterer. Det er en flott server som kjører Gulf of Oman 24/7, med hardcore-mode, selvsagt. Skulle den være full er det bare å prøve igjen, for spillere hopper inn og ut hele tiden.

Håper å se deg på slagmarken!

Joiner du Battlefield 3 klokken 18:00?

Server: [SFW] Gulf of Oman

Cloud Atlas er en av årets beste filmer!

I natt fikk jeg ikke sove, og som man gjerne gjør når man ikke får sove, satt jeg på en tre timers lang film og tente en sigarett. Foruten litt tunge øyelokk angrer jeg ikke, for Cloud Atlas var litt av en film!

Jeg har ikke lyst til å røpe for mye for de av dere som ikke har sett filmen, ettersom jeg mener dette er en film som bare blir bedre om man ser den uten noen som helst forventninger. Kort fortalt tar filmen for seg en rekke forskjellige historier samtidig - men hver av disse foregår i forskjellige tidsperioder, noe som til tider kan gjøre det litt vanskelig å følge med (hvis man ser filmen klokken fire på natta).

Cloud Atlas er en av årets beste filmer!

Someone's gonna get hurt...

Og det er overraskende hvor godt konseptet fungerer. Hver tidsperiode blir nesten som en egen film, som samtidig har en eller annen form for tilkobling til resten av historien. I en sekvens følger du med på en spennende krimthriller, men i den neste kaster figurene seg utfor digre skyskrapere i fremtiden - og det er akkurat dette som er grunnen til at jeg likte filmen så godt, at filmskaperne har klart å overtale meg til å tro at alle disse tingene skjer i én og samme verden.

Jeg kan ikke gjøre annet enn å anbefale Cloud Atlas. Det er litt vanskelig å skulle sette seg ned med en tre timers lang film, men dette er uten tvil en av årets beste.

Topia Online høres lovende ut!

Har du noen gang spilt et MMORPG og tenkt 'dette oppdraget kunne vært mye bedre hvis...', eller 'jeg kunne laget en mye bedre verden enn...'? Da kan Topia Online være spillet for deg!

Topia Online utvikles for øyeblikket av et lite team på seks personer, og er et MMORPG med uendelige mengder innhold. Hvordan skal de klare det, spør du? Ved å la spillere konstruere nye funksjoner, skape nye miljøer og lage nye oppdrag, selvfølgelig.

Ideen er at spillverdenen konstant skal fornyes og utvides, og til gjengjeld alltid ha noe nytt å by spillere på, uansett hvor lenge de har spilt. Kreative spillere kan som sagt gjøre sitt, men alt foregår innenfor spillets rammer. Har du for eksempel lyst til å åpne en butikk, er du først nødt til å gå ut å samle sammen utstyret som trengs for å bygge hus, ansette selgere for så å programmere selgerne til å gjøre det du ønsker. Kan du ikke programmere, kan du gå til spillets kodebibliotek, der både spillere og utviklere kan legge ut forskjellige scripts, slik at alle kan ta del i moroa.

Topia Online høres lovende ut!

I Topia Online begynner hver server med en tilfeldig generert verden, og i likhet med spill som Minecraft er det opp til spillerne å bygge byer og lage et samfunn. Men for én gangs skyld kan det faktisk gå galt, og hvis spillerne ikke jobber sammen om å redde verden, vil den tilslutt ende opp som en mørk og dyster gravplass der monstre og andre uhyrlige vesen jakter på de gjenværende heltene.

Blant andre innovasjoner er muligheten for spillere å kontrollere ett av mange monstre som vanligvis kontrolleres av datamaskinen. Som monster er jobben din å gi en utfordring til andre spillere, og klarer du å holde deg i live i lengre perioder vil du kunne utvikle monsteret og låse opp nye ferdigheter. Er du for eksempel en klump med slim, kan du snike deg under dører eller til og med kombineres med andre slimkladder for å skape større slimmonstre. The level of awesomeness can no longer be topped!

For øyeblikket er utvikleren midt i en Kickstarter, der de håper å samle sammen minst 50.000 dollar. Så langt har de kommet halvveis, men nå er det bare seks dager igjen. Det høres lite ut, men de har fått inn en god del bare i de siste dagene, så hvis flere for øynene opp for prosjektet er det ikke umulig at de får det til.

Jeg mener i alle fall at spillbransjen ville tjent på å ha flere spill av denne typen. Ikke fordi vi ikke har nok onlinerollespill allerede, men fordi spill som dette lar spillerne utforske sine kreative sider - noe som igjen kan inspirere dem til å prøve seg på spillutvikling. Forhåpentligvis går det bra for Topia Online, og isåfall kan vi ifølge utvikleren forvente en lansering allerede i mars.

Hvis du har lyst til å ta en nærmere kikk kan du ta turen over til spillets Kickstarter-side.