Norsk
Blog

The Gud-#F4M1LY

Skrevet av remote den 7 mai 2017 klokken 10:52

Med den fantastiske tittelen prøver jeg å refere til The Godfather, eller Gudfaren, som for de uinnvidde er to filmer (den tredje eksisterer ikke) av den legendariske regissøren Francis Ford Coppola. Han har for øvrig laget Apokalypse nå som også er en av mine desidert favorittfilmer. 10/10, ikke noe mer å lure på.

Den første Gudfaren-filmen er også i min eksklusive klubb på fem filmer jeg har gitt 10/10 da jeg så de. Gudfaren kom ut i 1972, en av de beste tiårene for god film (hvis du spør ganske mange i hvert fall). Jeg kommer ikke til å gjengi handlingen i filmen, men det handler jo om konflikter mellom ulike mafiagrupper, som vanlig. Det som gjør filmen spesiell er derimot at seeren blir tatt på alvor. Psykologien er et sentralt element. Motivene bak karakterenes handlinger blir aldri overforklart, det er noe man må tenke seg til selv. Hvem som gjør hva og hvorfor. Spenningen er utrolig intens i partier. Jeg husker best den scenen hvor Mr. Corleone jr. skal ha et måltid med sine fiender og har i oppdrag å gjøre veldig slemme ting. Filmen FØLES rett og slett bra hele veien. En helt spesiell atmosfære. Jeg tror ikke det går an å mislike en film som denne. Det eneste jeg kan se, er at det muligens ikke er en film skreddersydd for det annet kjønn.

Når det gjelder å følge med på handlingen og motivene bak, er toeren flere hakk vanskeligere å følge, fra det jeg husker. Jeg har sett eneren mange ganger, men toeren har jeg faktisk bare sett én gang. En av grunnene er at de er så lange, og det er så lenge siden man har sett eneren. Så man tenker at man må se eneren før toeren, men man ser ikke toeren etter eneren siden det tar så lang tid. Jeg må i alle fall få sett toeren igjen. Jeg husker bare at jeg slet med å følge handlingen og hvorfor ting skjedde hele veien. Likevel var det absolutt en utrolig film. Toeren er kanskje mer tragisk. Jeg rangerer eneren over toeren, men mange mener det omvendte også.

Jeg eier ikke mye skam, og siden vi snakker om Gudfaren, må jeg minne om en veldig gammel serieblogg jeg har hatt her inne som heter The GameFather. Det er en parodi på GameReactors skribenter. Jeg tror faktisk ingen av de i handlingen er aktive på siden her mer, men det kan være morsomt å lese likevel.

Lik og del.

Del 1: http://www.gamereactor.no/blog/remote/12926/
Del 2 - part 1: http://www.gamereactor.no/blog/remote/13022/
Del 2 - part 2: http://www.gamereactor.no/blog/remote/13278/
Del 3 - part 1: http://www.gamereactor.no/blog/remote/13987/
Del 3 - part 2: http://www.gamereactor.no/blog/remote/14109/
Epilog: http://www.gamereactor.no/blog/remote/14362/ (Er er det også link til alle de andre.)

HQ