Norsk

10 år på GameReactor

For 9 måneder siden hadde jeg mitt 10 års jubileum som forumbruker her på GameReactor. Jeg planla å feire dette med både blogg og brus, men dagen kom og gikk, og bloggen skrev ikke seg selv. Nå er heldigvis bloggen endelig her.

Kjære skribenter og forumbrukere, tusen takk for 10 flotte år sammen her på GameReactor! Jeg har lenge prøvd å skrive en blogg om dette øyeblikket, men hvor skal man begynne? Det er så mye jeg ønsker å snakke om! Jeg har ikke noe annet valg enn å starte på begynnelsen...

For 10 år (og 9 måneder) siden lagde jeg min bruker på GameReactor. Jeg ble overtalt av en venn, og etter å ha snust rundt på siden og lest bladene i lang tid, så valgte jeg å hoppe i det. Forumet var noe helt annet i 2007. Det yret av liv, og det var høy aktivitet på forumet. Jeg følte meg absolutt som en fersking men hevdet meg relativt raskt med aktiv bloggskriving. Her fikk jeg mye bra respons og dette var nok en stor grunn til at jeg ble så glad i, og knyttet til forumet. Funfact, dette er faktisk min blogg nummer 54 på GR. GameReactor ble en viktig del av hvordan jeg oppfattet min egen hobby, og her leste jeg nyheter og diskuterte med andre brukere.

I dag er jeg ikke lenger en fersking, heller tvert imot. Det er ikke mange aktive brukere på GameReactor som kan skryte på seg å ha 10 år med forumaktivitet under beltet, og jeg tror jeg endelig jeg kan kalle meg selv en av "Veteranene" uten å virke høy på meg selv. Ikke bare har jeg vært aktiv i 10 år, men jeg har hatt det samme brukernavnet og det samme profilbildet hele veien. Dette har vært viktig for meg og min identitet her på forumet. Ikke engang den fantastiske juletradisjonen på forumet, der brukere redigerer nisseluer på avatarene sine, har jeg fulgt.

Jeg er litt lei meg for at jeg ikke har vært flinkere til å bli med på flere GR arrangementer og diverse treff i løpet av de siste 10 årene. Her har jeg bare min egen sjenerthet å takke, og jeg vil beklage at det har blitt slik. I tillegg er jeg slik at jeg har vanskelig for å huske brukere når de ofte bytter profilbilde. Jeg vet ikke om jeg er alene om dette, men for meg er profilbildet en viktig del av hvordan jeg identifiserer de ulike brukerene på siden og når bildene byttes så får jeg problemer med å huske hvem som en gang i tiden har sagt hva, osv. Dette gjør det vanskelig å knytte nære relasjoner til dere på forumet, syns jeg. Men noen brukere har beholdt sitt profilbilde i lang tid, eller utmerket seg på andre måter og dere legger jeg merke til! Mer om dette senere i bloggen.

Jeg har lenge hatt en plan for hvordan jeg ønsker å markere 10 års jubileumet, og i dag er dagen for dette.

1. Jeg har endret profilbilde! Bildet av Master Chief har vært med meg gjennom tykt og tynt, men nå var det på tide med en forandring. Frykt ikke, Master Chief skal ikke bli glemt og jeg vil legge ut en link til det gamle bildet inne på min profil. Dette gjør det kanskje enklere å huske hvem jeg er/var, hvis dere assosierer forumbrukere like mye med avataren som jeg gjør.

2. Jeg har oppdatert «presentasjonen» min, eller mitt krypinn som jeg tror det het en gang i tiden. Det var også på tide, da den som lå inne der var ekstremt utdatert.

3. Jeg har slettet nesten alle bloggene mine. Dette var et ekstremt tiltak og var utrolig trist og hjerteskjærende. Så hvorfor valgte jeg å gjøre dette? Vel, jeg tror jeg følte at det var nødvendig. Jeg har blogget om alt mulig her på GameReactor, jeg har skrevet fantasy historier, noveller, kritikk av forum og spillindustri, og personlige tekster. Jeg har hatt en runde på dette tidligere, der jeg fjernet noen blogger jeg mente var for personlige og utleverende. Resten lot jeg ligge. I dag føler jeg mer på at disse tekstene ble skrevet av en 16-18 år gammel meg, og at de rett og slett ikke har en plass på forumet lenger. Jeg har endret måten jeg tenker og skriver på, og de representerer hverken meg, eller forumets tilstand lenger. De har blitt «historie». Men frykt ikke, alle bloggene er lagret som PDF med alle de fantastiske kommentarene jeg har fått fra dere opp gjennom årene.

Jeg har lyst til å sette av litt av denne bloggen til å takke noen av de brukerne som har vært viktige for meg i løpet av de 10 årene jeg har vært her. Her klarer jeg ikke få med alle, og noen har jeg sikkert glemt, men jeg har prøvd å gjøre mitt beste. Her vil det også dukke opp brukere som ikke har vært aktive på GameReactor på mange år, men de fortjener likevel å bli nevnt.

Tusen takk til: dark samus nemesis, Grallen, Glorfindel, RDB, remote, AcH Clawed, Marlboro Red, Quinzel, Petrol, Tommy K, Kakashi sensei, Suppeelsker, BlueDaf, Zechez, Strategist, The Heretic, Maggot, Los, Bernt Erik, Aiden, Soraki, fanzypanzy, Arawos, Joelspeanuts, sonic og link, kokiri, The Lost Boy, P-Dude, Predator, sowns, skeptisk-heksa, Venom140, Ole-Christian, The Cookiemonster, gnomely, gnyg, Animorpher, Archana, albaga, SirGalahad, Lt Mactawish, Finalfantasyfrelst, og Xtord. Dere er en helt utrolig flott gjeng, og GameReactor hadde ikke vært det samme uten dere.

Jeg har også lyst til å takke den gavmilde redaksjonen vår! Dere skriver fantastiske tekster, men har også delt ut noen utrolig flotte premier for ulike konkurranser. Jeg har faktisk vært heldig og vunnet flere flotte premier, blant annet en Xbox 360 Elite, Bioshock Infinite Songbird edition, og for ikke så lenge siden Dark Souls 3 konkurransen. Tusen takk for at dere snekrer sammen så flotte premier til oss brukerne og at dere er så gavmilde!

Lenge hadde jeg sett for meg dette som en «Farvel» blogg. Ja, jeg har faktisk vurdert å kutte alle bånd til GameReactor av ulike grunner, blant annet på grunn av min misnøye med forumets utvikling. «Farvel» blogger var veldig vanlige for mange år siden, og jeg likte denne tradisjonen slik at man fikk med seg om brukere man ofte snakket med hadde tenkt til å forlate forumet for godt. Etterhvert har jeg funnet ut at dette er helt urealistisk for min del. Jeg kommer ikke til å kutte all kontakt med forumet, men jeg har tenkt til å roe ned aktiviteten noe og fokusere mer på de trådene jeg virkelig interesserer meg for. Jeg håper enda at vi skal få inn flere nye brukere og mer aktivitet, men jeg tar ikke lenger ansvar for å skape aktivitet, slik jeg i perioder har gjort. Dette blir for meg kunstig og et forum burde utvikle seg naturlig, eller gjennom endringer gjort av moderatorene og redaksjonen. Jeg håper uansett på flere flotte år her på GR, og på mer diskusjon om Final Fantasy, Dark Souls, Star Wars, osv!

Tusen takk for mange flotte år!

Med vennlig hilsen
Crazy Kraken

HQ

Hva gjør du nå? #GRTWEET

Jeg er så lei av forumutviklingen til Gamereactor. Nå er det nok, jeg orker ikke mer! Hvem var det som fant ut at det var smart å gjøre om Gamereactor, et sted for interesse, diskusjon og debatt om til en dårlig kopi av twitter? Der meldinger uten et godt innhold promoteres, der dialogen og debatten er borte, der interessen er som forsvunnet? Jo, det er oss. Vi er skylden i denne utviklingen, og nå må det snu. For jeg er så lei, så lei, og jeg trenger hjelp.

La med ta det fra begynnelsen. For mange år siden, også kjent som GR renessansen, kan jeg huske en tid da vi hadde masse aktivitet i forumet om diverse spill og konsoller. Halo 3 tråden var kjempeaktiv, det var egne tråder for konsoller der det var masse opphetede diskusjoner om hva som var best av PS3 og Xbox 360, CoD hadde en aktiv tråd, og så videre. Her tok folk kontakt og var interessert. Man ville spille med hverandre, ytre sine meninger og høre hva andre har gjort og fått til i både multiplayer og singelplayer.

Dagens Gamereactor forum kan snart ikke komme lenger unna dette. Jeg husker at diskusjonen gradvis forsvant, mange mente det skapte for mange konflikter, og til slutt var forumet «dødt». Men det var jo ikke dødt. Brukerne ønsket fremdeles å være aktive, men hvordan man var aktiv på forumet endret seg. «Chat» tråden ble flittig brukt, men den fikk en kule mellom øynene og ble erstattet med «Nattråden». Det som dominerer forumet nå er tråder av typen «Hva gjør du nå».

For å forsterke dette poenget skal jeg liste opp en god del av disse trådene. Bare i Musikk subforumet har vi «Hvilken film/serie så du sist?», «Seneste film/serie-innkjøp», «Siste konsert du var på?», «Hva hører du på nå?», «Hvilket album hørte du sist?» og så videre. I Spill subforumet har vi «Seneste spillkjøp», «Hva spiller du nå?», «Spill du aldri gjennomførte», «Hvilket spill gjennomførte du sist?», «Spill du angrer på at du kjøpte» og så videre. I Retro subforumet er det helt klart liknende tendenser men med noen andre formuleringer. Ja jeg tror det begynner å komme klart frem.

«Ja, men hva er så problemet med disse forumtrådene? De har jo helt klart en funksjon på forumet og flere av dem blir flittig brukt?» Problemet er at det går imot hva et forum skal være og handler om. «Og hvem er du som tror du vet alt dette bedre enn alle oss andre?» Nei vent nå litt, og la meg forklare. Problemet er at disse trådene ikke oppfordrer til interesse, diskusjon og debatt. Du skriver hva du spilte sist, og det var det. Det er jo nettopp det forumtråden spør om. Du svarer enkelt og greit «Dark Souls» en enkel setning for så å sjekke facebook og twitter. Disse «Hva gjør du nå» trådene tar rett og slett oppmerksomheten vekk fra de andre mer spesifikke trådene for konsoller og spill. Hvis du har spilt Dark Souls og vil formidle det til oss på GR, hvorfor ikke skrive det i Dark Souls tråden, der det er interesse for dette spillet?

La meg gi flere eksempler. Vi har en tråd som heter «Trening-og kostholdstråden». Der prates det om alt mulig innen nettopp trening og kosthold. Det vi IKKE har er en «Hvilken styrkeøvelse gjorde du sist?» og «Hvor mange km løp du i dag?». Og hvorfor har vi ikke slike tråder? Jo fordi det er unødvendig og skaper hverken interesse eller diskusjon om trening og kosthold. Det har vi jo «Trening-og kostholdstråden» til! Jeg tror det jeg prøver å si starter å gi mening.

Nå for å trekke frem andre ting som ikke gir noen mening med dette. Hvorfor har vi alle disse meningsløse trådene når vi har «Live feed» systemet? Poenget med nettopp «Live feed» er jo å skrive korte meldinger som alle kan se om hva man spiller, hører på, gleder seg til osv. Som Twitter. Trenger vi virkelig begge deler? «Hva gjør du nå» tråder OG «Live feed» systemet? Nei, vi gjør faktisk ikke det. «Chat» tråden ble fjernet fordi det ble ment at den tråden trakk oppmerksomheten vekk fra de viktige og mer spesifikke trådene her på forumet. «Hva gjør du nå» trådene har akkurat det samme problemet, men der mangler også dialogen og diskusjonene som man ofte kunne finne i «Chat» tråden. Ja det var mye useriøst i «Chat» tråden, men når jeg ser tilbake på det nå, så var det tross alt en god del bedre.

Om vi vil få opp interessen, få flere diskusjoner og debatter så har vi to valg. Vi må stoppe å bruke «Hva gjør du nå» trådene og investere i tråder for hvert enkelt spill, serier, konsoller osv. Vi må samle de som er interesserte i tråder for tingene man er interessert i. Forumtråden til Dark Souls er et godt eksempel på brukere her på GR som er interesserte og som stadig kommer tilbake til denne tråden. Dette er en tråd jeg har hatt mye glede av selv. En annen løsning er rett og slett at moderasjonen ser at dette er et så stort problem at alle, eller si 90% av alle «Hva gjør du nå» tråder blir slettet. For musikk har vi «Musikkchat» tråden og for spill kan vi ha andre mer velfungerende og samlende tråder. «Indiespill» tråden, «Steam og PC spill» tråden bare for å slenge ut eksempler.

Jeg syns det er trist å se at interessen forsvinner. Trist å se at vi ikke har noen aktivitet på forumet for spill som Battlefield, Call of Duty, Leauge of legends og andre ekstremt populære spillserier som dominerer markedet. Dette tyder bare på at folk ikke bryr seg. Men vi må bry oss. Flere av oss her bruker en usunn mengde tid på spill. Vi kaller oss «Hardcore Gamere». Vi er endel av eliten. Det er på tide av vi viste det på Gamereactor forumet også. Vi må få interessen for spill tilbake igjen på Gamereactor, vi må få flere debatter og mer samhold. Det er virkelig på tide.