Norsk
Gamereactor
artikler

Oppsummering: Slik var Ubisofts E3-show

Det ligger an til en konferanse full av oppfølgere, men Ubisoft har en tendens til å overraske minst én gang på E3-messen. Her er oppsummeringen av årets show...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Du har helt sikkert lest Eiriks spådomsartikkel, og nå skal vi få se hvor mange treff han fikk. Ubisoft er klare for sin pressekonferanse på E3, og det er vi også.

Der er vi igang, og det starter med en gjennomgang av logodesignene før vi får Mario + Rabbids Kingdom Battle. Ubisoft-sjef Yves Guillemot går på scenen for å annonsere det lekkede spillet, og han får selskap av Nintendos Shigeru Miyamoto (rockestjerne for kvelden). Han bærer på en replika av et våpen fra spillet, Yves blir utstyrt med en også, og deretter følger en søt (og kanskje litt klein) sekvens med de to. Det blir en samtale der de forsøker å vinne en slags skrytekonkurranse, og publikum tar en liten hjernepause. Omsider takker de for seg og gir ordet til utvikler Xavier Manzanares.

Han bryter isen med å si "Finally!", men ingen i publikum skjønner vitsen. Han går dermed usikkert videre med å vise oss gameplay fra spillet. Det vi får se er et strategispill der vi skal kjempe mot onde rabbids. Han avslutter med å fortelle om at dette er et prosjekt laget av brennende engasjement, og samtidig ser vi en nettadresse hvor vi kan kjøpe figurer fra spillet. Så er det trailer-tid, og der får vi vite at spillet slippes 29. august.

HQ
Dette er en annonse:

Scenen endrer dramatisk karakter, for det er klart for Assassin's Creed: Origins. Spillutvikler Ashraf Ismael går på scenen for å fortelle om Egypt, og gir oss en gameplayvideo.

HQ

Ashraf er tilbake, og han gir ordet til en ekstern redaksjon som skal spille mer etter showet. En litt merkelig vending, men det er fort ferdig. Han takker for seg, og forlater scenen.

Neste på programmet er The Crew 2. Spillet introduseres med en trailer som viser bilkjøring, motorcross og håndtering av flymaskiner. Det er tydelig at vi skal skaffe oss virtuelle følgere i virtuelle sosiale medier i historiedelen, og vi skal gjøre det som en barsk mann med røft skjegg.

Dette er en annonse:

Stephane Belley går på scenen for å fortelle hvor bra det første spillet var, og deretter gir han oss en gameplaytrailer. Spillet skal slippes i begynnelsen av 2018, men det er mulig å registrere seg for å delta i en beta for den tid.

HQ

Tiden er moden for South Park: The Fractured but Whole, og det er for å vise oss en trailer som ender med at vi får datoen 17. oktober.

HQ

Ordet går til Spectrevision, og de forteller om hvordan de skal få oss til å føle at vi er med i en film. Med frontfigur Elijah Wood får vi se Transference, et guffent spill som kommer neste vår.

HQ

Yves er tilbake på scenen for å gi oss en overraskelse. Ubisoft Singapore skal ha funnet på noe unikt, og vi får se en trailer. Det lukter pirateri, og årstallet er 1721 i det Indiske hav. Spillet heter Skull and Bones, og dermed var CG-videoen ferdig. Vi får en innføring i hva pirater er og hvor lenge de levde i snitt ute på havet, samt vite at det er et flerspillerbasert eventyr. Dermed starter en gameplaydemo som virkelig oser av Assassin's Creed IV: Black Flag. Spillet kommer høsten 2018.

HQ

Årets overraskelse heter Just Dance 2018. Neida, joda. Spillet heter det, men det er ikke en overraskelse. Danseshow på scenen, så det er på tide med en ny hjernepause idet Bebe Rexa begynner å synge. Spillet slippes i oktober.

South Park kommer til mobil. Spillet heter ganske enkelt Phone Destroyer, og det kommer i løpet av året.

HQ

Dermed er det klart for noe litt større. Vi får nemlig se spillet Starlink: Battle for Atlas. Det er et romeventyr av toys to life-typen á là Skylanders. Matt Rose fra Ubisoft Toronto går på scenen for å fortelle litt om spillet, og han understreker at lekene også kan kjøpes i virtuelle utgaver. Det kommer til PC, PS4, Xbox One og Nintendo Switch.

HQ

Rebecka Coutaz fra utvikleren bak Steep entrer scenen, og hun forteller om den første utvidelsen de skal slippe til spillet. Det handler om OL, og vi får en trailer som viser hvor mye som står på spill for deltakerne. Masse følelser. Denne slippes 5. desember.

Så er det klart for Far Cry 5. Vi starter med en video hvor vi får se menigheten til antagonisten, og vi hopper tilbake til scenen for å høre på utvikleren Dan Hay. Han forteller om ståa i Hope County, og det er visst dårlige greier. Med det setter han ordet over til storskjermen hvor en gameplaydemo venter oss. Helsprø action er vel dekkende.

HQ

Showet ruller videre med en ny trailer. Vi er i en fjern fremtid, eller parallell dimensjon kanskje ...uansett, griser er forbryterkonger, aper er tyver og menneskene forstår dem. Du vet, det er er Beyond Good & Evil. Michel Ancel og Gabrielle Shrager fra Ubisoft kommer tårevåte inn på scenen, og de tar imot hyllesten fra publikum. De sa at de ikke skulle komme på E3 i år, men her er de. Kort oppsummert blir det et enormt spill med mange muligheter.

Dermed er det hele over. Alle fra Ubisoft-gjengen kommer opp på scenen for å takke for seg. Som vanlig har det ikke vært manko på kleine øyeblikk, men det har også blitt et slags varemerke for Ubisoft. Showet ble absolutt reddet av en sterk avslutning, og denne kan du se i form av denne traileren:

HQ

Hva syntes du om Ubisoft i år?



Loading next content