Norsk
Gamereactor
artikler

Forventninger til E3 2013: Microsoft

Neste uke braker E3 løs i Los Angeles, og forventningene har sjelden vært høyere til messen. Morten deler sine tanker om hva Microsoft burde vise frem til uken.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Om under en uke kjøres E3-messen igang, og forventningen til årets messe har nådd rekordhøyder takket være to flunkende nye konsoller. Vi snakker naturligvis om Xbox One fra Microsoft og Playstation 4 fra Sony. Samtidig er mange svært spente på hva Nintendo skal vise frem, selv om Iwata og co. dropper den tradisjonelle pressekonferansen i år. Det gjør derimot ikke Microsoft og Sony, og først ut av alle er Microsoft. Jeg tenkte derfor det var på sin plass å ta en titt på forventningene jeg sitter på til Microsofts E3-show, før jeg retter blikket mot Sony i morgen og Nintendo i overimorgen.

10. juni klokken 18.30 norsk tid har Microsoft gleden av å åpne årets festligheter. Man trenger ikke være et geni for å pønske ut hva Microsoft kommer til å vise frem i år, da de nettopp annonserte nestegenerasjonskonsollen Xbox One. Til forskjell fra Sony viet Microsoft lite tid til spillene da de annonserte den nye konsollen, men de lovte å komme tilbake til spillene under nettopp E3-messen. Det amerikanske selskapet har derfor mye å leve opp til under årets messe, og et aldri så lite gap å ta igjen.

Forventninger til E3 2013: Microsoft
Xbox One: maskinen med innebygd TV-tuner, stemmestyring, bevegelseskontroll og vinkjøler. Okay, ikke vinkjøler da, men det hadde vært noe!

Likevel har selskapet nok av selvtillit også på spillfronten, og i et intervju med en spansk nettside forklarte nylig en av toppsjefen hos Microsoft selvsikkert at de skulle utklassere Sony på E3. Dette skal de få til takket være hele 15 eksklusive titler i løpet av Xbox One-konsollens første år, omfattende samarbeidsavtaler med eksterne tredjepartsutviklere og ufattelige seks milliarder kroner satt av til spillutvikling. Åtte av de 15 nye spillene skal dessuten tilhøre helt nye spillserier.

Dette er en annonse:

Rent konkret vet vi ikke så mye om hvilke spill Microsoft skal vise frem, men jeg har naturligvis gjort meg opp noen tanker og forventninger. Jeg tror ikke vi kommer til å få se alle de 15 nye spillene, men jeg håper og tror en god del av dem skal presenteres. Først og fremst tror jeg vi kommer til å få se hittil ukjente prosjekter fra Microsofts egne studioer.

Forventninger til E3 2013: MicrosoftForventninger til E3 2013: Microsoft
Det er lenge siden vi fikk et nytt spill i Fable-serien (nei, The Journey teller ikke), og Halo-fansen er alltid tørste etter mer Master Chief-action.

Jeg blir overrasket hvis vi ikke får se et nytt spill fra Lionhead Studios, kanskje et nytt Fable, da dette store Microsoft-studioet ikke har gjort noe særlig annet en Kinect-spillet Fable: The Journey den siste tiden. Jeg ser heller ikke bort fra annonseringen av det neste spillet i Halo-trilogien fra 343 Industries. Samtidig vet vi at Ryse er under utvikling til Xbox One, og at Rare stiller opp med et nytt kapitel i en "klassisk" serie. Tipper det enten gjelder Killer Instinct, Perfect Dark eller Banjo Kazooie. Kanskje flere? Ved siden av dette regner jeg med ny info om både Forza Motorsport 5 og Remedy-spillet Quantum Break. Crackdown-logoen man så i bakgrunnen under Xbox One-annonseringen overlot dessuten lite til fantasien.

Ser man forbi Microsofts egne spill er det nok av tredjepartstitler å ta for seg. Vi har hørt mye snakk om et nytt spill i Project Gotham Racing-serien, og Respawn Entertainment har fristet med avsløringen av sitt første prosjekt under E3. Jeg kan lett se for meg at Respawn og Microsoft har inngått et slags samarbeid, på samme måte som Sony og Bungie har med det kommende Destiny-spillet. Likevel tror jeg Respawns spill skal slippes til flere plattformer, akkurat som Destiny. Ellers har Microsoft hatt mye suksess med tidseksklusive avtaler, og jeg tror dette er noe som vil fortsette i den neste generasjonen. Enkelte har hevdet at Microsoft har sikret seg en avtale som gir dem tidlig tilgang til DLC-pakkene til Grand Theft Auto V, og de fleste forventer at Call of Duty-serien fortsatt vil ha Xbox som hovedplattform.

Dette er en annonse:
Forventninger til E3 2013: Microsoft
Den første traileren for actiongrøsseren Quantum Break (vi tror i hvert fall det er en actiongrøsser) besvarte ganske nøyaktig null spørsmål. Heldigvis står de staute finnene hos Remedy bak utviklingen.

Samtidig vil Microsoft garantert invitere store aktører som EA og Ubisoft opp på scenen. Begge disse har sine egne konferanser, der de presenterer de største nyhetene sine, men tradisjonelt har de likevel spandert minst én overraskelse på Sony og/eller Microsoft.

For til syvende og sist dreier det seg mye om overraskelser. Jeg vil se ting jeg ikke har klart å forutse. Jeg vil se spill som bryter med konvensjonene og viser oss hva den neste generasjonen er i stand til. Jeg vi se nytenkning og nye ideer. Mirror's Edge 2, Dead Rising 3, Prey 2, Brothers in Arms, The Witcher 3 og Fortnite. Listen over kjente prosjekter jeg gjerne vil se mer av er lang, men de kommer uansett i andre rekke bak spennende overraskelser. Microsoft har som sagt lovet at de har åtte flunkende nye spillserier på gang. Én av disse er Quantum Break, og jeg håper vi får servert minst 2-3 av de andre nyhetene under E3.

Personlig er jeg såpass lei av dagens konsollgenerasjon at jeg godt kan se et show som kun fokuserer på Xbox One. Når det er sagt skjønner jeg at ikke alle deler denne oppfatningen, og det tror jeg også Microsoft forstår. De har selv sagt at de ikke skal glemme Xbox 360, og jeg tror de vil holde ord. I hvert fall til en viss grad. I en overgangsperiode ser jeg for meg at mange av spillene vil komme til både Xbox One og Xbox 360.

Forventninger til E3 2013: MicrosoftForventninger til E3 2013: Microsoft
Hvor lenge skal Xbox 360 støttes? I flere år til, sier Microsoft. Men er det egentlig noe kult å spille på den GAMLE konsollen?

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at det er Xbox One som vil sitte i Microsofts førersete fremover. Kjernespillerne er alt fra skuffet til rasende etter annonseringsshowet, og Microsoft er avhengig av å imponere når de endelig skal snakke om spillene. Samtidig er det mange ubesvarte spørsmål om selve konsollen som burde adresseres. Blir det brukspillsperre? Kan Kinect aldri skrus av? Må den virkelig koble seg opp til nettet én gang i døgnet? Blir det noen ordning for indieutviklere? Hva er forskjellene mellom nye og gamle Xbox Live?

Er Microsoft smarte gir de oss svarene på disse spørsmålene på E3. Jeg tror ikke alle kommer til å få svarene de vil ha, men jeg tror likevel folk vil ha ting avklart nå. Vi er lei av å vente, fortell oss planene deres Microsoft! Og for all del, gi oss prislappen og lanseringsdatoen. Både Sony og Microsoft har bekreftet at konsollene skal slippes i Europa i 2013, men de konkrete datoene er ikke lagt frem. Jeg tror de vil bli lansert med relativt kort mellomrom i november eller desember. Når det gjelder prisen tror jeg ikke spådommene om 350 til 400 dollar er så gærne, men jeg mistenker at dette vil bli oversatt til 5000 her til lands og ikke 4000.

Uansett gleder jeg med som en unge til alt Microsoft, Sony, Nintendo og resten av bransjen har å by på til E3 2013, og tar jeg ikke helt feil kan det samme sies om Gamereactors brukere. Hva håper du mest på fra Microsoft i år?

Les også:
Forventninger til E3 2013: Sony
Forventninger til E3 2013: Nintendo

Du kan følge alle E3-konferansene direkte her på Gamereactor. Lenker til sendingene kommer straks de er klare. Se tidsskjema.

Forventninger til E3 2013: Microsoft
Det er lettere å ramse opp spørsmål Xbox One-annonseringen IKKE ga oss svar på, enn spørsmål som ble avklart fra begynnelsen. Ikke gjenta tabben på E3 Microsoft.


Loading next content