LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Gamereactor
      artikler

      Alt om Xbox One

      Microsoft ønsker å gjøre konsollen sin til en alt-i-ett-maskin som står i sentrum for underholdning i stuen din. Her er alt om Xbox One...

      Abonner på vårt nyhetsbrev her!

      * Påkrevd felt
      HQ

      Tirsdag 21. mai, tre måneder etter Playstation 4-annonseringen, entret Don Mattrick og resten av Microsoft scenen for å avsløre deres konsoll for den neste generasjonen. Etter en kort mimrevideo kom det frem at den nye konsollen bærer navnet Xbox One, og at den skal lanseres verden over mot slutten av 2013.

      Navnet henspiller på ambisjonen om å lage et underholdsningssystem som tilbyr en all in one-løsning, altså en komplett underholdningspakke for stua og sofakroken. Dette ønsker Microsoft å oppnå ved å kombinere spill, film, musikk og ikke minst TV på én og samme boks, styrt ved hjelp av håndkontroller, telefoner, tablets eller bevegelsessensoren Kinect.

      Alt om Xbox One
      Slik ser den nye Xbox One konsollen ut. Hva synes du om designet?

      De vil la oss bruke den nye Kinect-sensoren til å styre konsollen, ved hjelp av bevegelser og stemmekommandoer, men man kan også benytte den nye, men samtidig tradisjonelle, håndkontrolleren eller en ekstern enhet som et nettbrett.

      Dette er en annonse:

      Uansett hva du velger var Microsoft nøye på å påpeke at den nye konsollen har krefter nok til å sømløst hoppe mellom spill, TV-programmer og filmer uten lastetider eller andre hindringer. Den nye konsollen har også multitasking-muligheter slik at man for eksempel kan se på film og surfe på nettet på én og samme tid, på én og samme skjerm.

      TV-løsningen fikk totalt sett mye scenetid under showet, da dette er et stort nytt satsningsområde for Microsoft. De demonstrerte hvordan de ønsker å integrere TV-hverdagen med internettvanene våre, og hvordan Xbox One lar deg dele opp skjermen og vise flere vinduer på én gang.

      Her i Gamereactor anerkjenner vi potensialet til disse løsningene, men vi setter også spørsmålstegnet ved tanken om å presse alt inn på TV-skjermen når man allerede har telefoner og nettbrett tilgjengelig. Har man egentlig lyst til å dele skjermen i to mellom fotballkampen og epost-programmet? Det er også verdt å merke seg at store deler av TV-tilbudet neppe vil finne veien ut av Nord-Amerika på grunn av forskjellig lovverk og lisensavtaler mellom verdensdelene.

      Vi har allerede sett mange tjenester og funksjoner blitt annonsert til den nåværende Xbox 360-konsollen, uten av disse nødvendigvis har nådd de norske landegrensene. Det er tydelig at Microsoft også denne gangen fokuserer først og fremst på amerikanerne, før de eventuelt retter blikket mot Europa.

      Dette er en annonse:
      Alt om Xbox One
      Den nye håndkontrolleren er nokså lik den gamle, men alt i alt har Microsoft gjort 40 store og små endringer med designet og funksjonaliteten. Blant annet har Xbox One-håndkontrolleren innebygget batteri.

      Ved siden av alt pratingen om TV-tilbudet fokuserte også Microsoft mye på hastigheten Xbox One-systemet kan tilby. Den nye Kinect-sensoren kan oppfatte langt mer presise bevegelser enn forgjengeren, forklarte Microsoft, og den er istand til å sende mektige 2 GB med data i sekundet til konsollen. Den har også muligheten til å ta opp film i full HD, altså 1080p-oppløsning.

      Bytting mellom film, spill, TV og annet innhold går også lynrast hevder Microsoft, takket være en sammensetning av tre forskjellige operativsystemer. Det første er basert på Windows 8-kernelen, og tar seg av applikasjoner som Netflix, Skype, Youtube, Twitter, etc, mens det andre retter seg kun mot spillene. Det tredje tar seg av selve byttingen mellom de to øvrige systemene.

      Alt om Xbox OneAlt om Xbox OneAlt om Xbox One
      Menysystemet til Xbox One bygger videre på grunnlaget Microsoft har lagt med Xbox 360-menyene og Windows 8-operativsystemet.
      Alt om Xbox One
      Den nye Kinect-sensoren er påkrevd for å fyre opp Xbox One-konsollen. Den er også langt mer presis enn den forrige, hevder Microsoft.

      Microsoft hadde på forhånd lovet at annonseringsshowet skulle fokusere mest på selve konsollen, og som sagt så gjort. Svært få spill ble presentert under showet, og rent gameplay var nærmest fraværende.

      Vi ble riktig nok vitne til annonseringen av det spennende Xbox One-spillet Quantum Break, fra Alan Wake-studioet Remedy, og vi fikk se annonseringstraileren for Forza Motorsport 5. Utover dette var det lite nytt å spore. Activision entret scenen for å presentere Xbox One-versjonen av Call of Duty: Ghosts, mens Electronic Arts var innom for å snakke om Xbox One-utgavene av deres fire største sportsserier (FIFA, NBA Live, Madden og UFC). Samtidig kom det frem at Xbox One vil huse en eksklusiv live action TV-serie basert på Halo-universet, med hjelp fra regissør Steven Spielberg.

      Flere spill kom ikke med på programmet, men Microsoft lovte 15 eksklusive Xbox One-spill i løpet av konsollens første leveår, hvorav 8 vil være flunkende nye merkevarer. I tillegg kommer naturligvis alle multiplattformspillene, og Microsoft lover et langt større fokus på spillene under E3-messen om noen få uker.

      Alt om Xbox One
      EA dukket opp under annonseringen for å presentere spillmotoren EA Sports Ignite, som vil bringe den neste generasjonen av EAs sportsspill til live.
      Alt om Xbox OneAlt om Xbox One
      Activision lovte det beste Call of Duty-spillet noensinne under Xbox One-showet.

      Når det gjelder harde fakta hadde Microsoft mye å presentere om den nye konsollen, og i etterkant har enda mer kommet frem i lyset.

      Den nye konsollen kan skryte av 5 milliarder transistorer, 8 GB minne, blu-ray-spiller, USB 3.0-støtte og en innebygget harddisk på 500 GB. Harddisken kan ikke byttes ut, men eksterne enheter skal til gjengjeld fungere på samme måte som den interne harddisken. Konsollen leveres dessuten med en ny utgave av Kinect-sensoren, som faktisk er påkrevd for at konsollen skal fungere. Den vil ikke la deg spille av brukte spill ettersom alle spillene må installeres på harddisken, og deretter blir bundet til Xbox Live-kontoen din.

      Xbox Live-kontoen din vil være den samme som før, men den nye arkitekturen til konsollen hindrer bakoverkompabilitet mot Xbox 360. Spillinnhold du har kjøpt til Xbox 360 blir derfor ikke med over til den nye konsollen, men filmer og annet innhold får du lov til å ta med deg. Konsollen vil heller ikke kreve konstant tilkobling til internett, utover ved aktivering av spillene.

      Alt om Xbox One
      One box to rule them all...?

      Microsoft har likevel satset hardt på online-tilbudet og Xbox Live-systemet i forbindelse med introduseringen av Xbox One. Serverparken til Xbox Live skal økes til imponerende 300 000 servere. Den økte kapasiteten skal sørge for upåklagelig matchmaking, og en rekke sosiale funksjoner som deling av innhold. Her nevnte de egenproduserte spillvideoer og bilder fra spillene dine, som skal kunne deles enkelt.

      Alt i alt leverte Microsoft et annonseringsshow som de færreste lot seg imponere av. I hvert fall ikke hvis man kaller seg en gamer, og i hvert fall ikke hvis man bor i Europa. Microsoft brukte mye tid på å presentere TV-tilbudet, mens de åpenbart utsetter spillene til E3-messen i starten av juni. Samtidig presenterte de en konsoll som åpenbart har mye potensiale. Xbox One ligger an til å bli en kraftig konsoll med mange muligheter, og tanken på 15 eksklusive spill og 8 nye merkevarer det første året er utvilsomt god. Vi savnet mer fokus på spillene under annonseringsshowet, la oss håpe på en ny vår for gamere når E3 starter den 10. juni.

      Alt om Xbox One


      Loading next content