Norsk
Gamereactor
artikler

Alt du trenger å vite om Wii U

Endelig har U-dagen kommet. Wii U har blitt sluppet, og vi gir deg all den informasjonen du trenger å vite om Nintendos nye konsoll...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I dag ble Wii U sluppet her i vårt langstrakte, spillsugne land, og med det tar Nintendo det første skrittet inn i den nye generasjonen for stasjonære konsoller. I forbindelse med lanseringen har vi samlet sammen all den informasjonen du trenger (pluss litt til).

Alt du trenger å vite om Wii U
Seks år etter lanseringen av Wii kommer Wii U. Nok en gang presenterer Nintendo en ny kontrollmetode.

Under panseret
Wii U har en flerkjernet Power PC-prosessor fra IBM, og grafikkortet kommer fra AMD. Wii U har HDMI-utgang, fire USB 2.0-porter (to foran og to bak) og plass til et SD-minnekort. Wii U er bakoverkompatibel med Wii, og opptil fire Wii Remote eller Wii Remote Pluss kan kobles til samtidig. Den nye konsollen støtter også håndkontrollere som Nunchuk, Classic Controller, Classic Controller Pro og Wii Balance Board.

Wii U Gamepad
Greia med Wii U er som kjent at du styrer med en blanding av et nettbrett og en håndkontroll. Skjermen er 6,2 tommer stor, og formatet er 16:9. Alle de klassiske spakene og knappene du trenger er på plass, som eksempelvis On/Off, Home, A/B/X/Y og skulderknapper. Wii U Gamepad har også et akselerometer, gyroskop, ristefunksjon, kamera, en mikrofon, stereohøytalere og en sensor.

Dette er en annonse:
Alt du trenger å vite om Wii UAlt du trenger å vite om Wii U
Basic og Premium - hvit og svart. Ikke vær gjerrig, velg premium.

Hva skiller Wii U-versjonene fra hverandre?
I Basic Edition får du en hvit Wii U og Gamepad. Det interne flashminnet er 8 GB stort. Det er også inkludert en HDMI-kabel på 1,5 meter. Den svarte Premium-varianten inneholder alt dette, men den har et minne på 32 GB, spillet Nintendo Land, en sensor bar, en ladestasjon for Gamepaden og et stativ som lar konsollen stå på høykant.

Hva koster Wii U?
Wii U Basic Edition: Starter på omtrent 2800 kroner.
Wii U Premium Edition: Starter på omtrent 3300 kroner.

Alt du trenger å vite om Wii U
Man kan kjøpe en Pro Controller i tillegg, og den lar deg spille mer tradisjonelle spill på en tradisjonell måte.
Dette er en annonse:

Hvilke spill er hetest?
Kanskje ikke helt uventet, men Super Mario leverer kvalitet i form av New Super Mario Bros. U. Opplegget er kjent, men spillgleden går det ikke å ta feil av, flerspilleren er kul og det bruker Gamepad på en spennende måte. Til og med minispillsamlingen Nintendo Land er underholdende, i hvert fall hvis du fortsatt har barnesinnet inntakt, og spiller sammen med venner. Mass Effect 3: Special Edition er dessuten en godkjent konvertering av et av årets beste spill. Vi kommer tilbake med flere anmeldelser og inntrykk så fort vi har fått spillene og faktisk spilt dem, men foreløpig kan dere lese sjefredaktørens vurdering av New Super Mario Bros. U.

Hva er bra med Wii U?
• Innovativ idé
• Skarp skjerm
• Skjermen fungerer med både stylus og finger
• Kult å spille uten TV-en
• Smidige bruksområder
• Enkelt å synkronisere programvare
• Morsomt med delt skjerm for fem personer

Hva er dårlig med Wii U?
• En enorm oppdatering før man kan begynne å spille
• Tynt med gode lanseringsspill
• Rotete menysystem
• Elendig batteritid
• Følsom for bevegelser
• Latterlig liten harddisk

For å oppsummere er Wii U kanskje ikke det ytelsesmonsteret vi hadde håpet på, og kontrollen er på grensen til å være en gimmick. Den tynne rekken med lanseringsspill får oss heller ikke til å hyle av begeistring. På en annen side er det fint å se Mario i HD-grafikk, og - kanskje enda viktigere - de kommende storspillene som er nødt til å dukke opp på konsollen. Det gjenstår å se hvordan Wii U vil lykkes, men i hvert fall vet vi at forgjengerens debut føltes mye hetere.

Alt du trenger å vite om Wii UAlt du trenger å vite om Wii UAlt du trenger å vite om Wii UAlt du trenger å vite om Wii U


Loading next content